tisdag 30 januari 2018

Suprice! or not ?

Jag har bestämt mig för att det eviga malandet (investerandet) i långsiktiga innehav numera är riktigt kul. En psykologisk frivolt för att intala mig att det tråkiga kanske inte är så förbanat tråkigt. Jag kommer aldrig att få några börsraketer i min portfölj det är jag ganska övertygad om. Å andra sidan så har jag ju valt att ha det så för att undvika misstag och besvikelser med förhoppningsbolag som går åt skogen.  Så vad investerade jag då denna månaden i? En spoiler är att titta på befintliga innehav och sedan gissa på något av dem för det är precis så det kommer att bli. Jag tankade på mig inte mindre än 50st Swedbank under januari månad. Swedbank handlar jag gärna när den är på eller under 200kr. Jag hade dels utdelningar från preferensaktier och ETF:er samt att jag har de normala sparpengarna som går från lönekontot till Avanza. Jag har dessutom infört ett litet extrasparande i form av pengar som blir över från en månad akumuleras och när jag känner för det så gör jag en extra insättning på Avanza. Pengarna räckte även till 5st K2A eftersom jag hade bestämt mig för att åter öppna upp preferensportföljen Sommarstugan. Det finns både för och nackdelar med att inte ha så många olika bolag i sin portfölj. En nackdel är när det varit långvarig kursuppgång och jag anser att aktierna inte längre är attraktiva i pris, då kan det vara knepigt att hitta något köpvärt. Fördel är att det inte tar så mycket tid att följa bolag och hålla koll på portföljen. Det finns naturligvis fler både för och nackdelar men ingenting som direkt irriterar mig. Ungefär som den sanna optimisten på bilden nedanför:

3 kommentarer:

 1. Oh yeah! Yet annother great post :)

  Ha ha ja den gamla bilden är klockren :)
  Smart tänkt! Jag gör lite liknande när jag sniglar fram i trafiken för att hålla soppakostnaderna nere. Det är rätt kul att köra sakta.

  Jag hade flyt att förvandla 450 kr till nästan 19000 kr på fingerprint och för att inte bli för girig jag försöker intala mig att sånt inte händer. Det händer inte! Hade jag vetat mer och inte varit girig och sålt när jag fick en ingivelse så hade det varit 40000 istället.

  Att handla på chans och ingivelser funkar inte. Så dåligt, i alla fall för mig.

  Börjar verkligen bli dax för mig att snickra fram en strategi.


  Tack för inspiration!
  Keep up the good work!

  /Guldfirren

  SvaraRadera
 2. Hej Firren.
  Ja en klar och tydlig strategi är ett måste! Det är annars lätt hänt att man irrar hit o dit och springer på alla bollar. Ta ut en rikning och hålle den. Utvärdera efter 6-8 månader, håller den? vilka för o nackdelar kan du se? Går det åt rätt håll dvs det håll du tänkt dig? Om inte, omvärdera och ändra riktning. Att fortsätta med något som inte fungerar är förkastligt och ofta rent pengaförstörande. Hitta det som DU trivs med och hitta en nivå som DU är bekväm med. Det är dina pengar du investerar så det är du som sitter i förarsätet och rattar åt vilket håll du ska. Ställ in stolen bekvämt! Tack för dina positive omdömen, det är alltid roligt att höra fin kritik :-)

  SvaraRadera
 3. BEHÖVER DU ETT DRIVT LÅN EMAILL OSS NU FÖR DIN FASTLÅN
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  behöver du ett lån ??, Vad är dina finansiella behov? Vi ger ut lån från minst 1000kr till högst 100.000.000,00kr med behaglig varaktighet som sträcker sig från 1 till 50 år till en mycket reducerad ränta på 2%. Behöver du ett affärslån? Behöver du ett personligt lån? Vill du köpa en bil? Vill du refinansiera? Behöver du ett inteckningslån? Behöver du ett enormt kapital för att starta ditt affärsförslag eller utbyggnad? Har du tappat hoppet och tror att det inte finns någon väg ut och dina ekonomiska bördor fortfarande kvarstår? Tveka inte att kontakta oss för eventuellt affärssamarbete Kontakta oss via e-post: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Vi har ett lån till dig

  SvaraRadera