tisdag 23 januari 2018

Från en bank till en annan

Normalt sett är jag långsiktig i mina aktieinnehav och det är sällan jag säljer. 2016 sålde jag två gånger. 2017 sålde jag tre gånger och vi får väl se om det låga antalet försäljningar håller i sig. Varför sålde jag då? Om vi går tillbaka till 2016 så hade jag klent med erfarenhet och egentligen hade jag ingen intuition att sälja men en kompis påverkade mig. (normalt inte lättpåverkad och jag gör aldrig om det misstaget) Det blev min första aktieaffär innehållande ett köp och  säljagerande. +550kr och jag var glad. Pengarna återinvesterades i samma aktie två månader senare sedan har jag bara ökat på det innehavet som för övrigt är Swedish Match. Nästa gång det var dags för sälj blev det i Investor. Jag hade köpt aktierna för 273kr strax efter BREXIT. jag hade inte råd med mer än 20st. När de sedan ökade och passerade 385kr ansåg jag dem för dyra för att öka i och sålde hellre det lilla innehavet jag hade. Det blev en vinst på 2240kr i den affären. Om jag minns rätt så återinvesterade jag i preferensaktier i stället som då stod ganska lågt i kurs. Med andra ord, det är sällan jag säljer och ofta har jag bra argument, åtminstone intalar jag mig själv det. Nu var det nyligen dags igen. Jag köpte i höstas Avanza bank när den dippade även om jag var väl snabb så plockade jag på mig 10st för under 330kr. den var nere och vände runt 305kr. Samma sak här. Jag hade verkligen inställningen att vara långsiktig och äga min egen bank för lång tid framåt. Avanza tror jag på. Nu plötsligt tokrusar aktien och jag känner att jag inte kan fortsätta att investera på 450 kronors nivån. Jag säljer mitt lilla innehav och gör en vinst på 1100kr. Jag köper gärna Avanza igen på rimliga nivåer. Mitt motdrag blev att jag istället köpte Swedbank på 198kr. Så från en bank till en annan. Jag omallokerade lite kapital och kunde idag inhandla ytterligare lite Swedbank runt 200kr vilket jag tycker är en hygglig nivå. Detta gör att redan nu till våren blir det en utdelning på över 1500kr bara i det bolaget. Jag behöver väl inte säga att det känns gött att äga bankaktier, åtminstone för tillfället!

4 kommentarer:

 1. Hoppas du inte får ångra ditt sälj. Min tanke är att aldrig sälja nåt som går bra, får se om det går att hålla på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Outsidern.
   I samma stund som man trycker på säljknappen så ångrar man sig :-) Fast jag är rätt säker på att jag gjorde rätt i detta fallet. Var det Avanzaz egen ekonomichef, som jag läste om nu på morgonen, som hade sålt avanza-aktier för 1 mille. Jag tror det var samma kvinna som tankade på precis som jag gjorde när aktien var nere på 305kr och vände. Gissa om hon gjorde en bra vinst! Alltid kul när du kommenterar här på bloggen.

   Radera
 2. Grattis till bankaktierna. Trevlig blogg, intressanta inlägg du skriver! Mvh Charlotte/nybliven värdeinvesterare

  SvaraRadera
 3. Hej Charlotte!
  Kul att du hittat hit och tack för berömmet. Som nybliven investerare har man massor att lära sig men det är en så rolig resa man gör så lärandet blir oftat lätt. Lycka till på din resa och du är självklart välkommen att hälsa på här och kommentera när du vill. Kunde vara roligt och veta hur det går för dig?

  SvaraRadera