ETF-stugan

Uppdatering

24-06-14
Jag har nu precis passerat 30% gränsen när det gäller vikt av ETF:er i totala portföljen. Det känns som vettig riskspridning utöver mina fonder och aktier. Fortsatt att fylla på i alla ETF-innehaven.


24-05-06
Efter försäljning av alla K2A aktier (tillsv.inställd utdelning) så investerade jag dessa pengar i ETF:en med kortnamnet FLXD istället. Franklin European Quality Dividend.


24-02-14
Jag har fortsatt att köpa in mig i VGVL men även i XACT. Jag tänkte att jag var färdig och fullinvesterad i XACT men efter lite analys så ser jag inget bättre att lägga överblivna slantar på. Totalt utgör ETF:erna nu runt 20% av den totala portföljen. Jag har för avsikt att fortsätta öka mitt riskspridande den vägen.23-11-21

Idag blev det ett första inköp i ETF:n med det långa namnet: Vanguard FTSE All-World UCITS ETF - (USD) Dist. Kortnamn VGWL. Ska bli spännande att följa men som jag skrivit i flera inlägg jag är mer ute efter att bevara kapitalet än att få någon extrem utveckling. Den betalar ut pengar fyra gånger om året och det är ju alltid trevligt. Riskspridningen är STOR. Jag tänker ändå att en hyggligt stor andel ska jag ha i denna börhandlade fonden innan jag är nöjd.


23-11-01
Jag har nu nått upp till 10% XACT i lilla portföljen på Avanza. Det blev till slut jämna och fina 1000st. Jag är nöjd med detta och har hittat en ny ETF som jag kommer att lägga upp här så fort jag har köpt de första andelarna.

23-10-20
XACT har nått en andel av 8% i min portfölj. Siktar på 10% sedan är det dags att leta upp en ny utdelande ETF.

23-08-16
XACT har nu nått en andel om 5% i mina aktieportfölj. Det känns bra och jag kommer nog att fortsätta öka upp ännu mer kanske så långt som till 10%. Eftersom det är en bra riskspridning så känns det klokt att fortsätta investera i denna ETF. 

23-03-10
I början av 2023 började jag öka mitt innehav i XACT igen. Det hade inte stått still men bara enstaka köp och inga mängder. Nu tänker jag gasa på i detta innehav som jag vill ska bli en av de starkaste pelarna i portföljen.


22-12-16
Jag har fortsatt att köpa på mig XACT lite då och då. Jag tänker att inom en snar framtid så ska denna ETF vara en av grundpelarna i portföljen.


20-06-03
Jag har helt missat att uppdatera här. Redan innan januari månad hade jag ökat på innehavet i Xact_ETF:en till jämna 100-talet.
19-09-05
Idag blev det lite fler Xact-ETF:er inhandlade så nu uppgår antalet till 51st. God riskspridning och utdelning gillar jag!2018-09-23
Jag vet inte varför jag väntat så länge men nu är det i alla fall gjort. Jag köpte 25st XACT högutdelande och kommer att fortsätta köpa på mig denna ETF så fort tillfälle ges. Jag har en ide om att norpa lite från det jag satsar i vanliga fonder varje månad och investera i XACT.  Jag är dock inte helt hundra på hur jag ska göra..2018-02-06
Redan den 1:e februari trillade utdelningen från iShares in på kontot. Det var andra utdelningen för detta året och just denna ETF har ju utdelning varje månad. Nästa månad som är mars kommer även Vanguards ETF att ge mig utdelning, då blir det dubbel glädje! Utdelningsschemat ser ni här nedanför.


2017-12-28
Det blir inte alltid som man tänkt sig. EU satte stopp för fortsatt expandering av ETF-stugan. Ny regler 2017-12-19 gör att bankerna inte får sälja ETF om nämda ETF inte uppfyller vissa krav i fondfaktabladet. Jag passar på att öka upp mina innehav i de ETF:er jag redan har men den ursprungliga listan med tänkta innehav brinner upp. Det finns inget kapital att undvara på så kort tid. 3:e januari 2018 upphör möjligheten för fortsatt köp. Nå jag får väl ändå glädjas åt att jag hann köpa lite innan stoppet. Så här ser listan ut och tanken är att köpa in en svensk ETF som ett komplement, om nu inte EU hinner stoppa det också....Nedan ser ni när iShares(XEI) och Vanguard(VTI) har utdelningar i ETF-stugan.


JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
iShares
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
Vanuard
X
X
X
XEtt nytt projekt liknande preferensstugan. Målet är att se om denna portföljen bestående enbart av utdelande fonder kan växa i storlek och utdelningarna så småning om betalar åtminstone amorteringarna på lånet till sommarstugan. Portföljen är långsiktig precis som allt annat i min investerarfilosofi.
Så här såg ursprungsiden ut till bolag jag ville skulle ingå samt vilka månade de delar ut.

jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec

Global X X X X X X X X X X X X X

Pimco X X X X X X X X X X X X

iShares X X X X X X X X X X X X

Vanguard

X

X

X

X

XACT högutdX
XACT omxsb
X

Uppdatering 17-11-10 Nytt inköp av Vanguard ETF som är en kvartalsutdelare. Fördelningen över 2018 års utdelningar ser ut så här:

JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
iShares
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
Vanuard
X
X
X
X


17-11-06
Jag har nu köpt in den första av mina tänkta ETF:er. Valet föll på den Kanadensiska iShares med kortnamn: XEI. Redan i slutet av denna månaden så kommer jag att köpa på mig nästa ETF och det lutar åt att det blir Vanguard som är en kvartalsutdelare med låg förvaltningsavgift. Redan nu har jag alltså täckt in årets alla månader för utdelning vilket känns fantastiskt bra. Nu är det ju väldigt blygsamma utdelningar jag får men med tiden så kommer detta att ändra sig då jag kommer öka i befintliga innehav.

4 kommentarer:

 1. Vilka ETF:er har du / planerar du? Tickers please! Funderar på att komplettera med ETF:er nämligen!

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym.
  Om du läser här ovanför så finns delar av svaret på dina frågor.
  I dagsläget eftersom jag precis har startat ETF-portföljen så finns bara två ETF. iShares med ticker: XEI och Vanguard med ticker:VTI.
  Planen är att plocka in Svenska XACT med ticker: XACT OMXSB Utd

  Jag tycker du kan ta en titt på bloggaren Griphook invest,han har flera riktigt bra alternative som jag själv överväger att plocka in i ETF-portföljen.

  SvaraRadera
 3. Gillar xact högutdelande. Har köpt lite xact sverige också

  SvaraRadera
 4. ,, Jag är Michelle, bor från Lund, jag vill tacka Oduduwa för att ha återfört min ex-kärlekspartner som älskar mig mer än någonsin tidigare, jag gifte mig med min man, vi hade två barn tillsammans eftersom vi har varit gift för mer än 5 år. Min man reste nyligen till Kanada för en affärsresa, där han träffade en annan ung dam, han flyttade till att bo i samma hus med den här damen och försökte sedan skilja mig, när min man återvände från resan sa han till mig att han inte vill träffa mig och mina barn längre så körde han oss ut ur huset. Jag var ledsen, deprimerad och kände mig så frustrerad och jag var så desperat att få tillbaka min kärleksman för våra barns skull, de kommer att sakna honom så mycket, jag sökte efter en lösning för att få honom att älska mig och våra barn. när jag surfar på min dator läser jag ett bloggkommentarvittnesmål från en dam Anna om hur hon fick tillbaka ex-kärlekspartner inom 3 dagar. med hjälp av en kärleksformulär Dr.oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) jag kontaktar oduduwavia hans personliga e-post, några ögonblick senare fick jag ett svar från Oduduwa han sa att jag skulle vara lugn i bara två dagar att min man kommer att ringa för att be mig om ursäkt. Jag följde noggrant alla Oduduwa-instruktioner sedan den andra dagen efter att lokalbefolkningen aktiverats fick jag ett telefonsamtal från min man, mannen Michael, och han sa att han är väldigt ledsen för att skada mig och han lovar att komma hem, just igår kommer min man tillbaka hem för att komma och se mig och mina barn, vi lever alla lyckligt idag.
  Jag vill att ni alla läser denna bloggkommentar ska gå med mig till tack till DR.Oduduwa för att återställa min kärlek tillbaka.
  Jag ger också råd till någon i sådana liknande problem med kärleksförhållanden att kontakta Dr.Oduduwa för omedelbar lösning för att få tillbaka ex-kärlekspartner oavsett hur många år från separation.
  få omedelbar lösning på följande relationsproblem ...
  1. Voodoo love Stava charm till förtroende och äkta kärleksförhållande
  2. Ta tillbaka ex-kärlekspartner efter skilsmässa
  3. hindra någon från att störa din relation.
  4. Ge medicin för stark och långvarig erektion
  5. Talisman kärleksring för domionn
  bra lösning på alla typer av familjeuppbrott eller frånskilda.
  dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera