ETF-stugan

Uppdatering 19-09-05
Idag blev det lite fler Xact-ETF:er inhandlade så nu uppgår antalet till 51st. God riskspridning och utdelning gillar jag!2018-09-23
Jag vet inte varför jag väntat så länge men nu är det i alla fall gjort. Jag köpte 25st XACT högutdelande och kommer att fortsätta köpa på mig denna ETF så fort tillfälle ges. Jag har en ide om att norpa lite från det jag satsar i vanliga fonder varje månad och investera i XACT.  Jag är dock inte helt hundra på hur jag ska göra..2018-02-06
Redan den 1:e februari trillade utdelningen från iShares in på kontot. Det var andra utdelningen för detta året och just denna ETF har ju utdelning varje månad. Nästa månad som är mars kommer även Vanguards ETF att ge mig utdelning, då blir det dubbel glädje! Utdelningsschemat ser ni här nedanför.


2017-12-28
Det blir inte alltid som man tänkt sig. EU satte stopp för fortsatt expandering av ETF-stugan. Ny regler 2017-12-19 gör att bankerna inte får sälja ETF om nämda ETF inte uppfyller vissa krav i fondfaktabladet. Jag passar på att öka upp mina innehav i de ETF:er jag redan har men den ursprungliga listan med tänkta innehav brinner upp. Det finns inget kapital att undvara på så kort tid. 3:e januari 2018 upphör möjligheten för fortsatt köp. Nå jag får väl ändå glädjas åt att jag hann köpa lite innan stoppet. Så här ser listan ut och tanken är att köpa in en svensk ETF som ett komplement, om nu inte EU hinner stoppa det också....Nedan ser ni när iShares(XEI) och Vanguard(VTI) har utdelningar i ETF-stugan.


JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
iShares
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
Vanuard
X
X
X
XEtt nytt projekt liknande preferensstugan. Målet är att se om denna portföljen bestående enbart av utdelande fonder kan växa i storlek och utdelningarna så småning om betalar åtminstone amorteringarna på lånet till sommarstugan. Portföljen är långsiktig precis som allt annat i min investerarfilosofi.
Så här såg ursprungsiden ut till bolag jag ville skulle ingå samt vilka månade de delar ut.

jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec

Global X X X X X X X X X X X X X

Pimco X X X X X X X X X X X X

iShares X X X X X X X X X X X X

Vanguard

X

X

X

X

XACT högutdX
XACT omxsb
X

Uppdatering 17-11-10 Nytt inköp av Vanguard ETF som är en kvartalsutdelare. Fördelningen över 2018 års utdelningar ser ut så här:

JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
iShares
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
Vanuard
X
X
X
X


17-11-06
Jag har nu köpt in den första av mina tänkta ETF:er. Valet föll på den Kanadensiska iShares med kortnamn: XEI. Redan i slutet av denna månaden så kommer jag att köpa på mig nästa ETF och det lutar åt att det blir Vanguard som är en kvartalsutdelare med låg förvaltningsavgift. Redan nu har jag alltså täckt in årets alla månader för utdelning vilket känns fantastiskt bra. Nu är det ju väldigt blygsamma utdelningar jag får men med tiden så kommer detta att ändra sig då jag kommer öka i befintliga innehav.

3 kommentarer:

 1. Vilka ETF:er har du / planerar du? Tickers please! Funderar på att komplettera med ETF:er nämligen!

  Mvh

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym.
  Om du läser här ovanför så finns delar av svaret på dina frågor.
  I dagsläget eftersom jag precis har startat ETF-portföljen så finns bara två ETF. iShares med ticker: XEI och Vanguard med ticker:VTI.
  Planen är att plocka in Svenska XACT med ticker: XACT OMXSB Utd

  Jag tycker du kan ta en titt på bloggaren Griphook invest,han har flera riktigt bra alternative som jag själv överväger att plocka in i ETF-portföljen.

  SvaraRadera
 3. Gillar xact högutdelande. Har köpt lite xact sverige också

  SvaraRadera