torsdag 4 januari 2018

Klöver ess

2018 Kan inte börja bättre. Klöver in på kontot från en annan Klöver nämnligen Klövern preferens. 4:e januari och den första utdelningen kommer som en skön sommarvind mitt i vinter. Jag börjar mer och mer förstå en viss John D Rockefeller och citerar honom gladeligen: "Do you know the only thing that gives me pleasure? Its to see my dividends coming in.
Ha ha, lite cyniskt uttalande kanske, undrar om han fick uppleva barn och barnbarn? Där snackar vi glädje i livet! Nästan så jag skulle vilja såga isär och snickra ihop Mr: Rockefellers citat till: The second best thing in life is when dividends drop in to my account.
Pengarna återinvesteras i preferens-stugan som hade en makalös utveckling förra året. Jag slog till med ett nytt inköp i Sagax D, Tack för tipset petrusko!
6,6% i utdelning känns väl rätt ok jämfört med vad jag fått om pengarna stått på banken. Utdelning fyra gånger om året. Hade sedan innan Sagax pref. men det var mer ett litet och taktiskt köp för att jag skulle få tillgång till belåning när Balder pref. blev inlösta och försvann.
Det känns ganska skönt att veta att det bara är två veckor tills det är dags för nästa utdelning. Då är det Hemfosa som får bidra med glädjen.2 kommentarer:

  1. Fick också utdelning från Klövern igår, alltid välkommet med nya slantar i portföljen!
    God fortsättning förresten!

    SvaraRadera
  2. Hej.
    Ja jag tycker personligen att det är roligare att investera när man kan vara mer aktiv än bara under utdelningssäsongen mars, april och maj. Preffarna ger det tillskottet året runt som passar min fiosofi och mitt lynne. Ja en god fortsättning på dig också och så håller vi tummarna att 2018 blir ett bra år för oss.

    SvaraRadera