onsdag 17 januari 2018

A tribute to...

En tillbaka blick på 2017 och jag har läst fantastiskt många bra inlägg av olika ekonomibloggare. Alla stora och mellanstora kanoner levererar ofta bra och kvalitativa inlägg och det kan ge mig en pusselbit eller påminnelse om något jag läst innan men glömt bort. Bloggkollektivet är ett skönt gäng och det känns som om vi lär av varandra. Efter hand så får man ju sina favoriter som man gärna återvänder till och läser. Så är det nog för de flesta av oss. Jag tänkte i detta inlägg lyfta fram den lilla bloggaren. Den som kämpar och är nybörjare, åtminstone på blogghimmelen. Jag har naturligvis ingen aning om hur många besökare de har men som nybloggare så brukar det vara begränsat. Det kan ju om inte annat boosta dem lite om de får en kommentar eller två och kan få upp sin besöksstatistik. För vissa har det betydelse och för andra spelar den liten eller ingen roll. Jag har hittat några som jag tycker är värda att nämnas. I samma andetag vill jag påpeka att jag INTE har läst alla bloggare som finns där ute. Känner ni er bortglömda så kommentera gärna detta inlägg så hittar jag er lättare. Ett par nominering vill jag i alla fall göra.


Till 2017 års stjärnskott utser jag bloggaren Griphook invest.
https://griphookinvest.blogspot.se/


Nominering: Har ett innovativt och lite annorlunda investeringssätt. Han kör stenhårt med ETF:ef och skriver utförligt om denna strategi på sin sida.


2017 års Gedigna indexfondkramare måste vara Sensim.
https://sensimsteps.blogspot.se/


Nominering: Hardcore på indexfonder och viker inte en tum. Klarspråk och informativa inlägg. Enkelt och mycket effektivt.


2017 års prestation torde vara bloggaren KFM. Ej att förväxla med KTM som numera är väletablerad. KFM har gjort en helomvändning i sitt liv och är väl värd att stöttas. Informativa och trevliga inlägg.
https://kfmtillmiljon.blogspot.se/


Nominering: Att börja spara från noll är tuft, att börja på minus är ännu tuffare! KFM är i början av en tuff resa men det ser verkligen hoppingivande ut.


En resa jag tänker följa under 2018 är:
https://fiskenavguld.blogspot.se/
Ingen nominering eftersom bloggen är relativt ny.


Sedan kan jag inte låta bli att omnämna en redan etablerad bloggare och det är http://framtidafrihet.blogspot.se/  
Att göra en sådan gigantisk sammanställning av alla bloggares utdelningar varje år är ett jobb som kräver mycket tid och den är lika rolig att läsa varje år.


Ännu en bloggare som jag ofta besöker. Han har i stort sett Alla andra bloggare på sin länklista är: http://utdelningsseglaren.blogspot.se/
En guldgruva om man vill leta efter nya bloggare att läsa.


Som avslutning vill jag tacka alla bloggare som jag har på min egen länklista över intressanta bloggare som jag läser och ofta besöker. Ni är guld värda och jag är så tacksam när ni orkar kommentera inlägg jag skriver. Tack för att ni finns.

Ill be watching you!

9 kommentarer:

 1. Tack! Var någon där jag hade missat!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen! Några bloggar där som Jag inte kände till, ska kolla upp dom! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 3. Nämen vilken ära att få bli omnämnd. Tack! Det inspirerar.
  Och tack för bra tips på bloggare.

  Keep up the good work!

  /Guldfirren

  SvaraRadera
 4. Tusen tack för den smickrande utmärkelsen!

  Jag håller verkligen med om att bloggkollektivet är fantastiskt. Det är svårt att värdera allt som jag har läst på svenska ekonomibloggar de senaste åren. Ett oorganiserat nätverk av anonyma privatpersoner lyckas skapa en fantastisk och fritt tillgänglig kanal för utbildning, inspiration och diskussion kring privatekonomi. Det är definitivt värt mer än allt som jag har läst om ekonomi i böcker och tidningar.

  Keep up the good work, alla ni som bloggar eller kommenterar, men även ni som enbart läser!

  MVH /GI

  SvaraRadera
 5. Tack alla för era kommentarer. Det är bara roligt att kunna hjälpa till.

  SvaraRadera
 6. Tack för tipsen på bloggarna. Många av de har jag inte ens sett. Gillar din blogg då den innehåller en hel del humor och roliga citat =)

  Mvh Prius

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Prius, kul att höra att du gillar min sida. Jo lite skämtsam försörsöker jag vara ibland, man kan inte ta allting så förbaskat alvarligt, då blir man ju knäpp!

   Radera
 7. Vilket härligt inlägg, roligt att du nämner den lilla bloggaren då jag själv började skriva lite smått för inte alls så längesedan. Jag ska absolut titta till de namn som du nämner i detta inlägg. Ha det gott! // Frilans

  SvaraRadera
 8. Hej Frilans!
  Kul att du hittade hit. Ja jag tror nog det sitter en o annan i stugorna runt om i landet som har något att bidra med. Jag ska titta in på din blogg för den hade jag inte sett förut.

  SvaraRadera