tisdag 7 september 2021

Fiskespelet

För några år sedan när jag fick reda på att jag skulle få barnbarn så köpte jag ett litet fiskespel för att komplettera min redan välfyllda garderob av sällskapsspel. Ni vet ett sådant spel med rund snurrande skiva där fiskar under någon sekund öppnar sin mun och under denna tid ska man medelst ett litet metspö försöka få in lina och "krok" i munnen på fisken. Det kan vara ganska stressfyllt och frustrerande när man missar och kampen om fiskarna tätnar.

Idag när jag gick min motionsrunda så slog mig tanken att det där fiskespelet har likheter med hur det var för mig i början av investerarbanan. FOMO alltså fear of missing out. Tänk om jag missar en riktigt bra investering och priset på aktien rusar och jag inte investerade. Som tur är så hade jag ändå läst mycket INNAN jag började investera och detta gjorde att jag undvek de värsta fallgroparna. Men än i dag så kan mitt impulsiva system 1 drabbas av just impulsivitet. Det låter kanske farligare än det är. I mitt fall så har jag snäva ramar och förhållandevis få bolag i min portfölj. Jag tar heller inte in några nya bolag bara sådär. Fomo:n jag kan drabbas av är väl snarare när det kommer en dipp i redan befintliga bolag som jag redan vet att jag ska investera i men kanske inte det var tänkt just nu. Jag har uppsatta mål, dvs antal aktier som jag vill uppnå i de olika bolagen innan jag är nöjd. Så långt allt frid o fröjd men jag kan ändå slås av att min hjärna kan lura mig och tro att OM jag inte investerar nu så missar jag chansen....

Jag vet ju att det alltid kommer att komma många nya chanser, jag ska bara orka att ha tålamodet att vänta. Det kan komma en sättning i morgon eller om två år. Under tiden så finns det nästan alltid något bolag i portföljen som inte hängt med börsuppgången eller som är lite undervärderat eller åsidosatt. 
Problemet är väl snarare att det är så lång tid mellan löningar och utdelningar. Helst skulle jag vilja köpa en bunke aktier var enda dag :-)

I lördags åkte fiskespelet fram och jag gick en batalj mot äldsta barnbarnet. Jag var fan vass alltså! Men det slutade ändå med förlust då spelreglerna plötsligt ändrades. Jag fick bara använda metspöt men BB fick använda sina små nypor. Men det sägs ju att de bästa generalerna i krig har förmåga att omvärdera och ändra sin taktik om de förlorar ett slag. Jag mötte en bättre general och tog min förlust med glädje.

Augustis inköp SEB, SBB-D och några Cibus. September ser ut att bli en hygglig utdelningsmånad och jag fortsätter på min inslagna väg och kommer att öka i ovan nämnda bolag då utdelningar och lön kommer in på kontot.

Nyheten att Tele2 kommer med extrautdelning nästa år var ju trevlig då just T2 har blivit ett av mina största innehav. Jag har för mig att jag betalade 76 kr första gången jag köpte dem och sedan har jag fortsatt att fylla på i olika prisintervall. För inte så länge sedan så var T2 nedtryckta till runt 110 kr och jag kunde inte hitta någon bra anledning till prisfallet så jag köpte på mig några hundra till. det visade sig vara ett bra beslut. Någon månad senare så meddelas att de ska ha en extrautdelning och priset började ånyå att stiga. T2 har definitivt varit en lyckad investering och troligen så kommer de att fortsätta förgylla min tillvaro i många, många år till. 

Mvh // PP 


6 kommentarer:

 1. Hej PP och tack för detta inlägg.

  Älskar detta spel. Kul/bra att även läsa hur mer medveten du är om de psykologiska fällorna.

  Allt gott!

  /Cristofer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slutade han med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha tillbaka honom så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningshanterare som kunde hjälpa mig att trycka en trollformel för att få honom tillbaka men jag är typen som aldrig trodde på stavning, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade ut stavningen och han berättade att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckligt tillsammans igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med relationer, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e -postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Örtläkemedel för alla sjukdomar/sjukdomar
   4) Äktenskapsförtrollningar
   5) Graviditet
   6) Uppbrottsspells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli marknadsförd på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här underbara mannen om du har problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Hej Cristofer.
  Ja det är ett roligt spel helt klart. Ja medvetenheten har ökat hos mig som investerare men jag har fortfarande lätt att åka dit på andra psykologifällor. Ibland käns det som att försöka ta sig över en bred å på hala stenar och ibland klarar man övergången men lika ofta inser man att man faktiskt trillade dit.

  Tack för din kommentar :-)

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 3. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag karlsson Mehterzail från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK....

  SvaraRadera
 4. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag karlsson Mehterzail från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK...

  SvaraRadera
 5. ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΙΑ ΣΑΣ
  (remy.credit111@gmail.com) whatsapp: +46769618757
  χρειάζεστε δάνειο; Ποιες είναι οι οικονομικές σας ανάγκες; Εκδίδουμε δάνεια από τουλάχιστον 1000 ευρώ έως 100.000.000,00 ευρώ κατ 'ανώτατο όριο με ευχάριστη διάρκεια που κυμαίνεται από 1 έως 50 έτη με πολύ μειωμένο επιτόκιο 2%. Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο; Χρειάζεστε προσωπικό δάνειο; Θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο; Θέλετε να αναχρηματοδοτήσετε; Χρειάζεστε στεγαστικό δάνειο; Χρειάζεστε τεράστιο κεφάλαιο για να ξεκινήσετε την επιχειρηματική σας πρόταση ή επέκταση; Έχετε χάσει την ελπίδα και πιστεύετε ότι δεν υπάρχει διέξοδος και τα οικονομικά σας βάρη παραμένουν; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πιθανή επιχειρηματική συνεργασία Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail: remy.credit111@gmail.com whatsapp: +46769618757 Έχουμε ένα δάνειο για εσάς ..//.

  SvaraRadera