onsdag 21 februari 2018

Hemberg has left the building...

Ingen kan väl ha missat att Cleas Hemberg slutar på Avanza. Varför kan man alltid spekulera i? Enligt honom själv så vill han fortsätta med någonting helt annat än sparekonomiska frågor och utbildningar. Efter 20år på i stort sett samma post så kan man ju förstå honom. Jag tycker att han har gjort ett fantastiskt jobb med att förklara för folket att det faktiskt går, även som liten människa, att ta kampen dels mot sin egen ekonomi och dels mot storbankernas dolda utsugarteknink. Hans mantra att man ska pruta på bolånen har säkert gjort att många fått några tuselappar extra i plånboken varje år. Han har verkligen givit indexfonder med låga avgifter ett nytt ansikte och man inser hur mycket pengar det i slutändan kan sparas på att ha ex 0,3% i fondavgift jämfört med att ha 1,3%. På 30år kan det bli ganska många tiotals tusen extra i avgift i onödan.

Jag har alltid gillat Hemberg och hans uppsättning med hängslor är en del av hans karaktär. Även om han på slutet blev lite knepig på sin blogg med en del konstiga inlägg där han skrev en lite nedlåtande beskrivning av folk som tänkte spara ihop en folkabuss full med pengar och sedan gå i pension redan vid 30 års ålder. Stavfel och meningsbyggnadsfel åt höger och vänster, brydde sig inte om att svara på inlägg eller kritik i dessa inlägg vilket jag kan tycka är lite märkligt om man nu har ett kommentarsfält öppet för allmänheten. Inte för att jag själv är så fantastiskt duktig på det svenska skriftspråket och aldrig gör fel men jag har åtminstone tagit för vana att alltid läsa igenom mina egna inlägg innan jag publicerar dem. Ibland undrade jag personligen om inläggen skrevs efter ett par glas rödvin på lördagskvällen? Men på sista raden ska jag ändå ge all heder åt Cleas Hemberg. Totalt sett har han gjort ett fantastiskt jobb inget snack om den saken! Skulle du Cleas, mot all förmodan, läsa denna bloggen så vill jag tacka dig personligen för en del bra tips och god hjälp i början av mitt investerarliv och passa på att önska dig lycka till i framtiden.


Nu kommer Johanna Kull att ta över rodret som sparekonom på Avanza och hon har redan visat framfötterna. När Hemberg hade tjänstledigt så hoppade hon in och tog över bloggen med bravur. Bra och snärtiga inlägg och ganska direkt förstod man att hon visste vad hon sysslade med. Jag fick ett bra intryck av henne och är säker på att hon kommer att leverera kvalitativa inlägg på avanzabloggen. Även om du (Johanna) inte läser denna bloggen, vilket du mot allt sunt förnuft inte gör, så vill jag ändå passa på att önska dig välkommen och jag ser fram emot hur du kommer att forma bloggen efter din personliga stil.

5 kommentarer:

 1. Skönt att slippa honom, kommer aldrig förlåta honom för hans smutskastning av Medborgerlig Samling, mejlade Avanza om det och de sa att det var Hembergs privata åsikter och inget banken stod bakom. Han har ju haft ett par fadäser så han fick säkert sparken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man har rätt och tycka vad man vill om vem man vill. Själv har jag rätt skarpa åsikter om vårt kungahus...

   Radera
 2. Jag har sett en del av Claes Hemberg, och överlag tycker jag att han hållit väldigt informativa och bra inägg på tv.

  Jag borde ta mer rygg på din Procentpanik och bli bättre på att läsa ämnen direkt kopplade till ekonomi. Men jag arbetar så pass mycket nu, så det blir bara lite tid över. Men det värmer alltid när du skriver några rader på min blogg så man känner att man åtminstone når ut till någon. Jag önskar dig all lycka, och hoppas vi har flyt med sparandet framöver.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Livskvalité !
   Ha ha, ja min procentpanik är ohyggligt eftersträvansam :-)
   Devisen att det alltid går fler tåg är verkligen en bra sanning. Man ska inte stressa när man gör börsaffärer, det blir alltid bäst om det är genomtänkta drag. När humör och tid infinner sig så finns chansen att läsa ikapp. Må väl!

   Radera
 3. När jag började med börsen så var det på Hembergs blogg jag hängde jämt. Där snappade man upp det grundläggande. Efter ett tag blev det dock lite tjatigt och jag gick vidare till mer avancerade bloggar. All heder åt Hemberg som hjälpt många med ekonomin.

  SvaraRadera