onsdag 28 februari 2018

Bygg en förmögehet.Jag har precis läst ut Joel Bladhs bok Bygg en förmögenhet med undertexten: fixa familjens ekonomi . Man kan säga att den riktar in sig på familjer med barn. Jag tror i alla fall att det är de som har mest behållning av boken även om den berör alla de vanliga sakerna som brukar förekomma i finans och börsböcker. Men den tar stor hänsyn till både barn och sambo/äkta hälft. Kloka spartips för familjer och hur och varför man bör ha en bra ekonomi. Eftersom detta är ett passerat stadium i mitt liv så känner jag att boken inte gav mig så mycket mer än att jag önska att den funnits till när jag själv var ung familjefar och att jag hade läst den då. Så ett tips är ,om du tänker skaffa eller redan har familj, att läsa denna kloka bok.
Boken kommer att ligga under bokfliken där alla mina andra lästa böcker finns.
Kanske finns det någon som passar dig?
Vad hände under februari egentligen? I mer eller mindre skymmundan har jag investerat på mig lite aktier. Jag har inte varit helt glasklar på denna punkten och det har sina skäl. Jag kommer så småning om att presentera en del nyförvärv men suger på den karamellen ett tag till. Under tiden får ni dras med uppdateringar gällande investeringar i preferensaktier. Jag har ju som jag skrivit om innan öppnat upp min sommarstugeportfölj igen för lite nyinvestering.


Klövern  20st  handlades på dippen till 298:- /st
Akelius   15st      -- "" --                     321.50:- /st


Sagax D  15st   30.70:- /st
Hemfosa   8st   98.80:- /st


Jag skriver inte alltid exakt vad jag köpt och till vilket pris. Själv tycker jag det är astråkigt att skriva om och hålla på att uppdatera detta då det ofta blir aktieköp 2-4 gånger på en månad. Då underlättar det att istället göra en liten sammanställning i slutet av månaden.
Mars månad ser jag verkligen fram emot, då trillar ju de första utdelningarna in från den vanliga utdelningsportföljen och först ut blir ju Axfood och Castellum. Pengarna ska återinvesteras. Vi får väl se vad som ligger bäst till när det närmar sig men jag säger som Sickan i Jönssonliganfilmerna, -Jag har en plan!

4 kommentarer:

 1. Hejsan PP,
  Lustigt nog så köpte jag just den boken i går med förhoppningen att den kan inspirera mig men även frugan :)

  Håller med om att det kan kännas tråkigt att skriva om alla köp men det kan vara kul att läsa vad andra har handlat.

  Låter spännande! Ser fram emot att se vad du har i kikar´n

  Keep up the good work!


  /Guldfirren
  p.s snygga foton :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Då har du gjort en bra investering. Den riktar sig till familjer och flera råd o tips är bra i boken, framförallt om man är rätt ny på ekonomitänk. Tack för berömmet, det värmer.

   Radera
 2. Hej där.

  Om du skulle lyfta fram något konkret tips (som du gillade) från boken vad skulle det vara? Fick du någon gång en "Aha det var ju lite intressant!" känsla när du läste den?

  Låter bra med den där "planen"! Ska bli spännande att följa.

  Mvh,

  Atlas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inget superkonkret tips. Nej Jag kan inte säga att det var några direkta överraskningar, önskar bara att boken funnits för 30år sedan och att jag hade läst den då. Jag tycker Joel bygger upp boken med bra och övertygande argument om varför man ska ha en bra ekonomi. Att man sedan ska bygga på med fonder och aktier som över tid ger bäst utdelning. Han är väldigt bra på att skriva om sin egen familj och hur de gjorde för att få till ekonomin. Flera bra spartips för barnfamiljer men som sagt den perioden är överspelad i mitt liv men till alla som tänker skaffa eller har barn finns det en del matnyttigt, speciellt de som är nybörjare.

   Radera