måndag 13 februari 2017

Sommarstugan del 2

Så har det blivit dags för del två i följetongen om utvecklingen av min preferensaktieportfölj.
I fredags ramlade det in lite pengar och jag var sugen på att helt enligt plan investera i K2A.
Så här står det på deras hemsida: http://k2a.se/om-k2aK2A:s affärsidé är att äga, utveckla och förvalta hyresrätter och samhällsfastigheter i Mälardalen och på ett antal utvalda universitets- och högskoleorter i Sverige. Företaget befinner sig i en stark expansionsfas och fastighetsportföljen kommer, genom en intensiv projektverksamhet, att växa under de närmaste åren.

Det känns som ett stabilt bolag med inriktning på bostäder och inte hyreslokaler för affärer och industier och det kommer totalt när portföljen är färdigbygg att röra sig om ett investeraat belopp på runt 10.000kr så ingen big deal.

Nå väl, nu är alltså den andra delen av sommarstugeportföljen inköpt och det känns så roligt. Nu har jag 2/3 av ett helt år täckt av utdelningar och nästa månad kommer hela året att vara täckt. Det är naturligvis inget självändamål att täcka årets månader men det ger mig möjlighet att varje månad året runt köpa nya aktier i ett annat bolag till samma portfölj. Jag bestämde mig redan förra månaden att det skulle bli Hemfosa.

Hemfosa delar ut 4ggr/år precis som en preferensaktie och det är ju alltid trevligt. Jag har finurligt räknat ut att om jag köper de tre huvudpreffarna så att utdelningarna landar på 175:- var vid varje utdelningstillfälle så kan jag för dessa pengar köpa två stycken Hemfosa-aktier (gäller så länge Hemfosa aktien inte är dyrare än 87.50:-) och på så sätt får jag preferensaktieportföljen sommarstugan dels lite mer riskspridd och förhoppningsvis lite indexreglerad. Hemfosas utdelning kommer ju över tid förhoppningsvis att stiga medan preferensaktierna alltid har samma utdelning.
En annan trevlig sak är ju att jag blir sysselsatt med att köpa aktier varje månad :-) 
Det kommer heller inte att kosta mig någonting extra i insats utan pengarna rullar in på kontot oavsett (nåja, kanske inte om det blir ett tredje världskrig).

Inte så ofta det händer nuförtiden men jag längtar faktiskt lite till löning då jag kan köpa den sista biten i sommarstugeportföljen. Men allting har och tar sin tid. Jag kommer att nå dit jag vill och det ser jag fram emot!

OBS! Under fliken PREFERENSSTUGAN så finns en utförligare beskivning och uppdatering av utvecklingen.

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag heter Alexandra och är redaktör på Financer.com. Vi har skapat en topplista för de bästa finansbloggarna 2016 och vi tog oss friheten att nämna er blogg vår lista, då den kvalificerade som en av dessa topp 50 bloggar.

  Ni kan finna inlägget här: https://financer.com/sv/sveriges-50-popularaste-bloggar-inom-finans-ekonomi/

  Tack för att ni skapar värde och delar det med andra finansintresserade!
  Hör av dig om ni inte vill att den ska publiceras i listan. Glad alla hjärtans dag!

  SvaraRadera
 2. Tack, det var ju en trevlig överraskning!

  SvaraRadera