måndag 8 augusti 2022

Mycket på en gång..

Semestern är för de flesta av oss en lungare period då det förhoppningsvis finns tid att slappna av och bara njuta av ledigheten. Årets semester för PP blev en aning skit om man säger så. Det börjar med strul redan innan semestern då jag blir akut inlagd på sjukhus, gallsten. Ingen big deal, det är en förhållandevis enkel operation och konvalesensen runt en vecka eller så. Det tråkiga i kråksången var att jag hade gått med skiten så länge så jag var inflammerad och man kunde ej genomföra laproskopi, titthålsoperation. Jag fick en ny tid och den inträffar naturligtvis under min semester! Två veckor in i semestern hade jag fortfarande inte hört ett skit från sjukhuset så jag fick ringa dit o förklara att jag inte kunde planera eller åka någonstans på min semester eftersom jag inte visste när jag skulle in? Ok, jag fick tid två veckor senare så de två sista dagarna av den ordinarie semestern blev sjukskrivning istället. 

Jo då, shit happends och jag fick inbrott i min stuga. Alltså, fy fan vad tråkigt! En krossad ruta och sedan har man tagit massa grejer, mestadels verktyg. Ja inte fan är man sugen på att ringa polis och försäkringsbolag och hålla på med sådan skit, jag ville ju göra roliga saker under min semester. Inte sitta i telefon och fylla i blanketter och leta upp gamla kvitto i pärmar.....

Jag har varit extremt frånvarande från börsen och inloggning från Avanza. Jag hade bestämt mig för att ha det så men, som alla vet så när nyheter silas in genom ett finmaskigt nät så lämnar man vissa saker därhän andra sipprar igenom. Men jag kunde ändå inte avstå att gå in när kompisen messade om jag hade handlat något under nergången. Jag gick in och köpte följande bolag:

Castellum (egentligen full där men på 129 kr blankt kunde jag inte låta bli att noppa åt mig en klase)

PEAB  köpte på  64 kr

Investor  köpte på 171 kr

Cibus ( Runt 159 kr tyckte jag den var köpvärd igen)

SEB  (103 kr, inget fynd men jag håller på att bygga position där så det var överkomligt)

Under Juli månad fick jag utdelningar på 5466 kr. Det är en ok sommarslant som investerades i ovan nämda aktier samt lite sparande från lön.

Jag hade världens kval när det gällde SBB-B. Jag tycker att den är på rätt nivå runt 17-18kr och jag resonerade med mig själv några dagar innan jag faktiskt handlade på mig ytterligare 90st. Det kostade mig 1500kr. Jag har nu kommit upp i det antal jag vill ha och det ger mig 50kr/månad. Jag känner mig nöjd där och även om SBB-B backar mer eller går upp köper jag inte fler där. Det får gå några år så jag kan se att det är stabilt innan jag ev ökar. Det finns ju så många andra bolag som lockar.

Nu är vi redan inne i augusti och för min del så är det ingen lysande utdelningsmånad. Jag kommer att få runt 2200 kr i utdelningar. En av mina sista avsättningar från lönen kommer att spä på summan med några tusenlappar. Eftersom jag nu är fullinvesterad i många av mina bolag så kommer jag att koncentrera mig på SEB, PEAB och Investor i första hand. Det är där jag vill ha upp mängden/procenten i förhållande till övriga innehav.

Det blir säkert en spännande berg o dalbana på börsen denna hösten. Då känns det ändå skönt att ha stora stabila bolag i portföljen som troligen kommer att reda ut även denna stormen.


När de flesta människor känner så här:


Känner jag mig så här:


PP gillar att åka berg o dalbana!
Mvh // PP6 kommentarer:

 1. Fy vad tråkigt med sjukdom och till det inbrott också.

  Dock har vi fått en ganska bra återhämtning på börsen under juli i alla fall.

  Köper också många Investor som är ankare i min portfölj med 14% andel och särklassigt störst. Likaså Castellum som jag har en stor post i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja investor kan man våga ha rätt stor portion av. Det är troligen den enskilda aktie jag kommer att investera i längst.

   Mvh // PP

   Radera
 2. Nä, vilken deppig semester du fick. Hoppas att du känner dig bättre nu och att du får tillbaka någon liten summa på försäkringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är på benen igen och idag känns det rätt hyggligt. Nej inbrott är pisstråkigt. Grejer som man kan köpa tillbaka är inte så farligt, värre när det ex bara finns ett unikt exemplar.
   Tack för omtanken.

   Mvh // PP

   Radera
 3. Trist att höra. Välkommen till sjuksängen, vi delar väl sal antagligen. De kommer sällan vid rätt tillfälle smällarna i livet har jag lärt mig. Ibland är det alltid fel tillfälle. Det låter som att du är på fötter igen vilket gläder mig. Det var länge sedan jag hörde något från dig så började bli fundersam. Krya på dig PP !!

  SvaraRadera
 4. Tack NLI!
  Nej jag har bloggstiltje under semestern, det brukar vara så med inga eller väldigt få inlägg då. Min sjukhusvistelse har begränsat sig till två tillfällen 3 x 2 dagar. Det blev lite misslyckat första gången (jag stretade tydligen emot rent för jävligt trots att jag var rejält nerdrogad och minns absolut inte ett skit själv). 2:a gången sövde de mig och då gick det bättre :-
  Som jag skrev, en relativt enkel gallstensoperation, sjukskriven en vecka men är på benen igen. Det går knappast att ens nämnas i samma andetag som det du gått igenom. Men alla har vi våra kors att bära genom livet.
  Vi får ändå vara tacksamma mot att vi har en hygglig sjukvård och ALL den PERSONAL jag mött under mina vistelser där har varit fantastisk. Vilka hjältar!

  Mvh // PP

  SvaraRadera