fredag 8 juli 2022

Bloggare jag minns - Var tog de vägen?

Under årens lopp har jag läst och följt ett stort antal bloggare. Jag tycker om formatet och man kan ju lägga till båder bilder och videos i ett inlägg. En del bloggare har hållit på i väldigt många år och helt ärligt har jag ingen aning om vem eller vilka som hållit på längst? Jag räknar sådana bloggar som fortfarande är aktiva. Många av bloggarna har också hållit på med investeringar långt mycket längre än de bloggat. Naturligtvis så finns det många anledningar till varför man tappar intresset för att blogga. Kanske är det så att när man paserar +10år så har man skrivit om det mesta som finns att skriva om och man har svårt för att hitta nya ämnen? Det är ju inte mycket nytt under solen när det gäller de grundläggande byggstenarna. I alla fall inte om man håller sig inom sin uppsatta strategi. Nya händelser och svängningar på börsen kommer och går hela tiden och där finns ju en del nyheter man kan skiva om men själva iden för en utdelningsinvesterare är ändå någorlunda stabil och det är sällan det händer omvälvande saker där. Man kanske helt enkelt tröttnar på att blogga? Det är ju inte helt otänkbart.

Jag hade en bloggare jag gillde mycket, HUMANKAPITALISTEN, någon som minns? Där var det full fart och jag gillade speciellt hans Quiz som brukade släppas på fredagar. Tyvärr så slutade han abrupt och jag vet ej varför. Jag hoppas att du en dag återvänder.

DIVIDEN500 är en annan bloggare jag minns med glädje. Vi hade många goda kommentarer på varandras bloggar. Där fick jag åtminstone en bra förklaring till varför han slutade. Inte desto mindre så hade jag lätt lagt till honom i min lista om han någon gång återkommer?

PENGABINGEN var upp som en sol men försvann rätt fort. Vet ej varför?

VAD ÄR LIVSKVALITE är en annan bloggare jag saknar, Bloggen finns kvar men han är tyvärr inte så aktiv längre. Hoppas på återkomst även där.

GULDFIRREN var en annan filur som började bra men där hände någonting också?

LUNDALUPPEN läste jag med glädje. Bloggen finns fortfarande kvar men det är mer än ett år sedan han skrev något senast..

Det finns säkert flera som jag har glömt och detta är ju bara på min lilla lista. Oavsett så hoppas jag att det har gått bra för er och att ni fortsatt investerar/sparar. Men det är inte utan att jag saknar era blogginlägg ibland.


Mvh // PP


17 kommentarer:

 1. Jag funderar oxå på det där ibland, fast minns inte vad alla heter. Det var en blogg som jag tror hette ngt liknande "mot6miljoner.se" där jag hade en del konversation. Den försvann bara plötsligt.

  Det var därför jag skrev ett kort inlägg när jag förstod att jag inte skulle orka blogga mer på ett tag på min blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tycker det är helt i sin ordning att man åtminstone ger en förklaring när man slutar blogga. Det räcker gott med "tappat intresset".

   Radera
 2. Finansmamman var bra, kommer ihåg hon var pilot som gått över till privata aktieinvesteringar. Fortnox tror jag hon hade. Och Cellavision

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja henne minns jag! Läste ibland hennes inlägg även om jag inte själv hade henne på min blogglista.

   Radera
 3. Hej igen :) Jag är åter på gång. En ny portfölj är under uppbyggnad men det var ett tag sedan jag höll på med aktier. Jag gick ut av en slump idag, och roligt att jag såg just ditt inlägg. Med vänlig hälsning, VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, ja det ska bli kul att följa dig igen :-) Jag tror mer att det var meningen att du skulle läsa än att det var en slump.

   Mvh // PP

   Radera
 4. Håller med, många försvann senaste åren. Det kom in några nya, men dom publicerar inte många inlägg så blir svårt att följa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar stötta nya bloggar (om jag gillar dem) i form av inlägg på deras sida så de får lite trafik. Det kan kanske vara skillnade på att de fortsätter eller lägger av. I vilket fall så hoppas jag alltid att de fortsätter sin investeringsresa även om de inte bloggar om det.

   // PP

   Radera
 5. Hej Procentpanik, vad roligt att bli omnämnd! Jag började jobba i finansbranschen i en roll som skulle göra bloggande inom finans och ekonomi till en konstant gråzon.

  Ber om ursäkt för att det abrupta slutet. Jag älskade att skriva om favoritämnet (och göra fredagsquiz) och räknar med återkomst när det blir möjligt.

  Tack för att du fortsätter skriva, jag läser fortsatt mycket även om jag inte längre är aktiv med kommentarer.

  Stort lycka till på din fortsatta resa!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och shit vad roligt att du ville höra av dig!
   Ah, bra att jag äntligen fick veta anledningen. Jag har full förståelse för att jobbet kan omöjliggöra ett bloggande. Ja din återkomst hade varit något att se fram emot :-)
   Tack, ja jag fortsätter att kämpa på och det har ju fallit väl ut hittils.

   Mvh // PP

   Radera
 6. Lundaluppen var en av mycket få (som jag minns det iaf) som bloggade på svenska om aktier när jag tog mina första steg bland aktier i januari 2011. Han är också den som har gett mig mest tillbaka av samtliga ekonomibloggar. Nu är det mer "idag köpta jag två stycken SCA, fyra skistar och åtta SBB" utan analys eller resonemang...

  En bloggare som försvinnit är en person som låg mkt tung i Oscar properties olika preffar och som jag uppfattar det körde rätt in i kaklet. Senast var någon gång under sen intern 2019, vet någon vem jag tänker på?

  Lundaluppen är för övrigt grymt saknad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Som jag skrev, Lundaluppen läste jag med glädje! Jag gillade hans contrarian tänk med få innehav och hans analyser. Nej Minns inte den (Oskar prop.) som du nämner. En annan sak var att "förr" så kom det ofta förslag och analyser om mindre bolag som var på G. Det ser man sällan någon skriva om nuförtiden.

   Tack för kommentaren.
   Mvh // PP

   Radera
 7. Jag läste ofta bloggen Ägamintid. Gillade den skarpt! Någon mer som följde den?

  SvaraRadera
 8. Var det inte Ägamintid som höll på och vevade i det där norska försäkringsbolaget Vardia? Skrev väldigt övertygande och mycket om bolaget och väldigt många ryggade... Sen small det! Kan iofs ha blandat ihop den med någon annan också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym X 2
   Jag har för mig att den familjen (åtminstone delvis) flyttade utomlands. Jo den bloggen minns jag väl. Hoppas de återkommer.

   Mvh // PP

   Radera
 9. Det har blivit få inlägg sen man blev förälder. 2 barn har det blivit och man märker hur mycket pengar som rinner ur fingrarna. Ska göra ett omtag kring bloggen. Skriva lite hur det har gått för min portfölj med aktiv förvaltning osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Ja det låter spännande med omtag. Men jag förstår dig fullt, När mina 3 barn var små var man ofta så trött vid dagens slut att man knappt orkade med riktigt viktiga saker. Had blogg funnits då hade jag definitivt bortprioriterat den. Det viktiga är att man har bra koll själv på sina investeringar, blogg får komma långt ner på priolistan.

   Mvh // PP

   Radera