måndag 29 mars 2021

Den perfekta portföljen

Jakten på den perfekta portföljen pågår ständigt och är också rubriken för ett videoklipp eller snarare intervju med en man jag känner stor ödmjukhet inför. John C Bogle 91 år och brukar beskrivas som indexfondernas pappa. Det fanns fonder innan han kom på det men inte för vanligt folk och inte med så breda index och överkomliga avgifter. Han grundade en av världens största fondbolag Vanguard. Warren Buffett brukar ju benämnas som en citat-maskin med all rätta, han har många sköna uttryck och meningar som är berömda. John Bogle är inte långt efter och när jag tittat igenom hela intervjun med honom har jag flera gånger noterat sköna grejer som han säger. Visserligen är dessa citat lösryckta och gör sig naturligvis bättre i sitt sammanhang. Är man intresserad och vill veta lite om honom och vem tusan han är egentligen så se hela videon. Är det bara den perfekt allokerade portföljen du är ute efter (i Bogles tycke) så kan du hoppa över 2/3 av filmen. Jag tänkte ge mig på balansgången att delvis översätta vissa av meningarna eller de koncentrerade uttrycken han använder. Men vissa av dem gör sig bäst på engelska. Några av de sakerna han sa som fastnade hos mig var:

Ibland kommer visdom sent, hos vissa aldrig. (om att komma till insikt om vad som är bra investering långsiktigt)

(om sig själv när han föreslog indexfonder som ett nytt investeringssätt.) Jag hade bättre självförtroende än erfarenhet.

Det är lika svårt att vara sämst som bäst. (om fondförvaltare)

Indexfonder, är inte det tråkigt? - Vänta bara.

Människans dumhet är obegränsad.

Vad Morningstar själva säger: -Bättre att välja en indexfond med låg avgift än hög rating.

People should have reasonable expectations. (om att förvänta sig stordåd på börsen)

(Om aktieinvesteringar och någonting händer på börsen) You have to get out of the idea that you always have to do something. Dont do something, just stand there!

Im to conservativ for the average investor.

Index founds, its fine, in the long run.

Jag tänker inte spoila Johns egen allokering i sin "portfolio" det får ni reda på om ni tittar på slutet av videon.

Ah, en skön snubbe fler borde lyssna till. Här är videon med honom.....


Mvh // PP

2 kommentarer:

 1. Bekins Feldman
  Hej tittare, jag heter Bekins och jag delar mitt eget vittnesbörd i verkligheten, min mamma presenterade mig för denna häxdoktor när hon upptäckte att jag inte kunde impregnera min fru efter tre års äktenskap. Jag måste erkänna att detta ledde till så många kaos i vårt äktenskap och ledde till en skilsmässa. Min mamma, han är väldigt andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och lättnad impotensen så att vi kan få våra egna barn tillsammans. Jag avvisade helt och hållet för att det var väldigt olikt mig men det kom till en ponit när jag var tvungen att kontakta honom för att veta vad det innebär och sedan kastade doktorn några kraftfulla trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha varit borta i ungefär sex månader . Jag utförde de nämnda ritningarna noggrant att det som frågades av mig. Nu är vi helt nöjda och denna fantastiska union är välsignad med två vackra munchkin. Efter detta stora mirakel hände och löste helt mina problem. Jag gav ett starkt löfte om att så länge jag lever, kommer jag att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för dem där ute som står inför relationer och äktenskapliga svårigheter bör snabbt kontakta honom utan att tveka och bli ett lyckligt vittne som mig Han botade mig från en impotent man till en riktig man. Här är hans kontakt WhatsApp-nummer: +2348122948392
  Mail: dregwalispellbinder@gmail.com.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att besegra för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här fantastiska mannen om du har några problem för en hållbar lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera