onsdag 2 oktober 2019

En milstolpe till har passerats.


En härlig milstople, som var psykologiskt viktig att nå, var att jag nu faktiskt kan titulera mig halvmiljonär. 549 992 kr i portföljvärde. Det var egentligen ett tag sedan jag passerade 500 000 vallen men eftersom värdet svänger ville jag inte gå ut för tidigt men nu känns det ok att göra det. Det gäller ju att passa på att fira för portföljvärdet kan mycket väl sjunka till under 500 000 på kort tid, det vet vi alla som håller på med aktier. Men helt ärligt, att nå en total portfölj på så mycket trodde jag kanske inte ens på själv när jag började. Jag fantiserade om att nå 250 000 kr, och redan det var en svindlande tanke. Det som ändå är mest imponerande är inte varken portföljvärde eller utdelningar, nej det är tiden det tog mig att nå dit. 45 månader. Då ska man ha klart för sig att jag är verkligen ingen sparsam person egentligen och jag lever verkligen ett helt vanligt Svenssonliv. Jag unnar mig fortfarande det mesta jag vill ha även om jag numera tänker efter två gånger innan jag köper dyrare saker. 

Jag har ingen aning om vad jag har för sparkvot för olika månader ser olika ut. Jag har nog bara räknat ut min sparkvot en enda gång och det var förra månaden. Vinterhalvåret tycker jag att det är enklare att spara och jag skulle tippa på att jag ligger mellan 30-40% i sparkvot då. Jag har en helt vanlig inkomst runt 25 000 efter skatt, inga barn hemma och bor i en liten villa med sambo (men inget samsparande med henne). Runt 10 000 i månade kan jag avsätta till sparande. Vissa månade kan det bli lite mer och vissa månade blir det lite mindre. Faktum är att sommarmånaderna juni, juli brukar jag strypa ner insättningarna till Avanza till ett minimum, säg 1500 kr och resten av pengrna har jag för att jag vill kunna unna mig saker under min semester. Jag vill inte känna att jag måste snåla på en massa saker. Jag sålde av en massa onödiga prylar från hemmet, jag sparar skatteåterbäringen och löneförhöjning innebär bara ökat sparande. Jag har sett över min ekonomi och sparat in på onödiga utgifter samt sett över el, telefon och försäkringar. 

Om vi tänker tanken att det tog mig 45 månader att nå halvvägs till miljonen så skulle det innebära att det tar ungefär 90 månader att bli millis. För er som undrar så är 90 månader lika med 7 1/2 år. Tanken svindlar i min hjärna. Inte för att det är ett egenmål att bli miljonär och jag har fortfarande svårt för den tanken men det kanske inte är helt omöjligt om jag får vara frisk och fortsatt kan ha min fasta inkomst/jobb. Men det viktiga är att jag nu har ett vettigt kassaflöde från utdelningsmotorn som konstant matar på. Rent tekniskt så skulle motorn faktiskt kunna sköta sig helt själv utan en enda löneinsättning till i från mig, jag skulle kunna låta alla utdelningar återinvesteras och portföljen skulle ändå växa. Det hela skulle bara ta lite längre tid men ränta på ränta är verkligen helt sjukt. Jag hoppas kunna nå 5000kr/mån i utdelning när jag är färdigsparad. Det har varit mitt stora mål hela tiden.


Tänk vad gott om några år när man ska lämna arbetslivet, längtar redan dit.

Nej nu tänker jag fira lite, man ska fira när man når både små och stora mål.

Mvh // PP

17 kommentarer:

 1. Mycket roliga tillika glädjande nyheter!

  Fira rejält!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Tack, och trevligt att du gläds med mina framgångar.
   ja det ska firas, helt klart!

   Mvh /PP

   Radera
 2. Kul! Jag ligger på ungefär samma nivå som du i portföljen, men kan inte spara så väldigt mycket varje månad på grund av höga fasta utgifter med häst och boeende. Ca 20% i sparkvot brukar jag komma upp till. Nu kommer jag dock sköta portföljen väldigt noga och hoppas precis som du på att utdelningar ska hjälpa till att boosta pengamaskinen för snabbare målgång över miljonen.

  Vi kämpar på!

  Hälsningar Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Ja vi får naturligvis stötta varandra i vår fortsatta strävan mot högre höjder. Ja att ha häst kan bli ganska brutala kostnader om det vill sig illa. Det är väl som att äga två normala bilar ungefär ??
   Runt 20 % är ändå bra att du lyckas med och jag har ju sett dina innehav och det är "bra skit" du har i portföljen! Det kommer att gå toppenför dig om du fortsätter att långsamt bygga på din fina portfölj.

   Mvh // PP

   Radera
 3. Min berättelse är förmodligen typisk, men jag hittade en lösning för att lösa min relationskris. Min man lämnade mig i mer än 5 månader han föll i en affär med en annan kvinna på jobbet och sa att han är klar med mig, jag grät och sökte efter lösning överallt, tills jag läste kommentarer på nätet om en sann kärleksgästare Oduduwa. Jag fick äktenskapet Spell casting-programmet av en andlig far Dr.Oduduwa var mycket hjälpsam som min äktenskap healer
  Han kunde föra tillbaka min ex man hem till mig, det var en överraskning för mig, jag vill gärna förklara hur det hela händer,
  Min make var väldigt kärleksfull och omtänksam till en början, men han ändrade för några månader sedan han fick ett nytt jobb i Stockholm stad och han flyttade till att bo där han träffade en ny dam, de blev kär och började fuska på mig varje gång han flyttade in att bo med henne i ringde mig på telefon för att be om ursäkt precis omedelbart efter den dag kärleksförtrollen lanserades, mitt ex kom tillbaka hem för att be om ursäkt och be om min förlåtelse, idag är vi lyckligare än någonsin tidigare, saker blir mer bättre, intressant och söt. Jag kunde inte ha gjort det utan hjälp av denna Baba. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan, så sa han att vi var klara. Efter lunch av Love spell, ringde min man mig på mobiltelefon och han återvänder hemma en dag efter. Jag är tacksam, jag rekommenderar honom för alla som har problem med äktenskap eller förhållanden för att lösa idag snabbt konsultera denna spirituella stavhjul för att återvända ex kärlek, snälla finns det ingen anledning att tveka eller tvivla bara meddela honom på e-post: (dr.oduduwaspellcaster@gmail com)
  Idag är alla mina bekymmer över. detta är en positiv avsikt jag måste dela här här, eftersom jag tror så mycket att Dr.Oduduwa kärlek stavkanal kommer att hjälpa någon här att återställa tillbaka förlorade kärleksförhållanden.

  SvaraRadera
 4. Idag är den mest glada dagen i mitt liv. Oduduwa the Great-Love-Spell Caster Lunched en Love spell på min vägnar för att återfå min ex-man med sin trollformel magi och love-encharntment spell, det fungerar för mig som magi och jag är tacksam och tacksam.
  Oduduwa-krafter är effektiva över hela världen, oavsett land du är, kan Oduduwa-stava lösa alla problem bara allt han behöver är dina fotobilder och ditt efternamn och förnamn. han är begåvad och kraftfull begåvad med krafter innan de fysiska områdena. du kan kontakta honom idag för att lösa alla utmaningar du står inför idag.
  Det här är några av de fall han kan lösa
  * Love Magic spell för att hitta sann kärlek.
  * Magic Spell älskar att gifta sig i tid och vara lycklig.,
  * Love Spells, Win-Back Ex-älskare.
  * Magi för framgång och marknadsföring.
  * lycklig charm - BUSINESS STAR. Tillväxt i företagens ekonomi.
  * avdelningar - SKYDDSHAK. Skydda dig mot kidnappningar och mördare.
  * förbannelse upplösning, frihet från generation caurses.
  * andlig rening. Frihet från mardröm. Frihet från "dålig dröm"
  * fertilitetsmagi - Var gravid och föd ditt eget barn.

  Skicka e-post för att commnicate Oduduwa för hjälp idag; ... (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)

  SvaraRadera
 5. Grattis till halvmiljonen. Ser dock att du inte har dina totala finansiella tillgångar på milstolpesidan, bara delarna.

  5.000 kr/mån är ett bra mål och kommer göra stor skillnad på toppen av det allt risigare pensionssystemet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!
   Inte hundra på vad du menar med finansiella tillgångar? Jag räknar bara det totala värdet som jag har i min aktie/fond/ETF portfölj. Jag separerar allt annat privatekonomiskt. Jag har valt att inte blanda in hus, bil och stuga i portfölj om det är det du menar saknas? Jag tycker det blir enklare med denna separationen för att få ett mer exakt värde på mina börsinvesteringar.

   Ja jag tror att om jag lyckas med 5000:- extra i månaden så kommer jag att kunna hoppa tidigare och ändå få en dräglig tillvaro som pensionär.

   Mvh // PP

   Radera
  2. Menade bara en tabell på milstolpesidan där du med summa och datum markerar att halvmiljonen klarats av. Notering gjorde du ju såg jag.

   Radera
  3. Jag är helt ärligt skitdålig på att bygga tabeller och få det att se nogorlunda vettigt ut. Jag skulle behöva göra helt nya med förbättrad presentation, lite mer läsarvänligt. Ja du har helt rätt, det var tack vare ditt påpekande som jag faktiskt uppdaterad i texten på milstolpefliken.

   Mvh // PP

   Radera
 6. Grattis! Själv behöver jag 4 år till för att hamna i samma milstolpe...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack TM.
   Att det tar lite tid måste man acceptera. Likaså att det tar oss alla lite olika lång tid att nå olika del och slutmål. Vi har alla olika utgångspunkter. En del har redan sparat ihop pengar på banken eller har fått arv osv och visa av oss har börjat från noll kronor. Jag ligger själv i ett väldigt bra läge i livet för att kunna spara bra med pengar och dessutom är jag envis och har lagt upp en bra plan på hur jag ska nå mitt mål. Om fyra år har du troligen nått en bra bit i ditt investerande och jag önskar dig lycka till. Det är bara att kämpa på! Titta gärna inom min bloggsida igen.

   Mvh // PP

   Radera
 7. Mitt namn Jönsson Björkman, form, Kristianstad (Sverige) Efter 12 års äktenskap har jag och min man varit i den ena gräset tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Osagiede kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Osagiede. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr. Osagiede verkliga och kraftfulla stava caster som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller att din man flyttade till en annan kvinna, gråt inte mer, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontaktmeddelande på: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp på +2349014523836

  SvaraRadera