söndag 25 november 2018

Den lilla dyslektikern

I komikerna och standupparnas värld finns det väldigt lite man inte skämtar om. Jag är av åsikten att man ska kunna skämta om allt även om det naturligvis handlar om att göra det vid rätt tidpunkt o plats. Är man själv drabbad har man nog svårt att se det roliga om det är tätt inpå en tragisk händelse. I alla fall, inledningen till detta inlägg avslöjar sig själv att det är ett försök till lite roligheter. För säkerhets skull har jag redan informerat mig om att det var ok att göra detta inlägg eftersom personen ifråga jag ska häckla får förbli anonym.
Och ni som inte fattat det hittils så skriver jag i klartext att det blir väldigt lite ekonomiskt skrivande.

Nå väl, en person som ofta förgyller min tillvaro med diverse felsägningar och egenpåhittade ord är min sambo. Jag har under våra många år tillsammans ändå haft sinnesnärvaro att anteckna dessa humoristiska yttringar. Jag ska ge några sköna exempel. 

En kväll satt vi och diskuterade filmer och skådespelare då hon säger:
- Ja han var väl med i den amerikanska filmen "Born of the 6:e of July" 
(Hon syftade på filmen "born on the 4:e of July")

En annan kväll satt vi över ett glas vin och diskuterade kvinnor som stannar kvar i förhållanden där de blir slagna av sina gubbar och de (männen) inte var riktigt friska i huvudet men döljer det väl. -De är sådana där riktiga psykopatrik utbrister hon plötsligt. Jag tror hon menade engelskans psykiatric? Kul var det i alla fall.

Vi renoverade ett rum och var tvugna att riva en vägg. Eftersom hon är en händig kvinna som inte räds för att påbörja saker själv så kom hon och frågade var jag hade lagt kofångaren? Jag var först oförstående tills hon förklarade vad det var man gjorde med den, hon menade vår Kofot/bräckjärn. Ha ha där fick man sig ett gott skratt!

Jag minns inte exakt vad vi diskuterade vid detta tillfälle men det måste varit något historiskt för hon säger: Jo men så har man ju gjort sedan Hedenhöns tid! Naturligvis syftade hon på boken om familjen Hedenhös.

En fototävling där man skulle fota 30st olika fågelarter kräver att du ofta är ensam annars flyger fåglarna så vi var på lite olika håll, när vi träffades igen så frågade jag hur det gått och hon svarade att hon i alla fall hade fotat en trädkramare! Jag är rätt säker på att hon menade en Trädkrypare.

Filmtema igen och sambon skulle förklara en skådespelare för mig som hon inte tyckte var så bra, Johnny Dopp hette han! (Johnny Depp avsågs) asgarvar naturligvis!

Vid en stundande fotosejour så frågade hon om hon kunde låna mitt tigerstativ? Jag fattade absolut ingenting! Efter ytterligare förklaring så förstod jag att hon menade mitt Gorilla-pod.

Som ni förstår så har jag "happy hour" året runt!

Ja många roliga stunder har jag fått men jag är glad att jag har henne vid min sida. Ni ska veta hur många blogginlägg jag suttit och har behövt fråga henne om hur vissa ord stavas och detta är hon 100%:ig på! Hon är som ett levande rättstavningslexikon. 
Överskriften till inlägget visar också att jag har en mildare form av dyslexi. Ibland kastar min hjärna om bokstäver och siffror. Som yngre var det lite knepigt, jag tyckte bla inte om böcker men jag lärde mig med åren att kämpa på, idag har jag alltid året runt minst en helst två böcker på mitt nattygsbord som jag läser. Jag kontrolläser allt som jag skriver för att försöka upptäcka felaktigheter. Ingen garanti för att det inte blir fel en o annan gång men det minskar i vart fall risken att skicka helt tokiga uppgifter på exempelvis mitt jobb.

Senaste veckan var det åter igen lite nedgång på börsen och jag tyckte det var läge att tanka på lite Swedbank och lite Telia. Ett annat bolag som fick påfyllning var Hemfosa som jag tyckte dök lite för mycket efter separationen med Nyfosa. Helt naturlig så skulle aktiens pris gå ner men jag tyckte nog att den var ett par spänn billigare än den borde vara, kan ha varit en liten överreaktion där. Här känner jag mig rätt säker att det bolaget kommer att fortsätta med lika starka siffror de hittils presterat. Q3 rapporten var stark och inget som tyder på att de på något sätt missbrukar finanserna. Ska bli riktigt kul om några år och se om jag fick rätt....

4 kommentarer:

 1. Jag säger bara: https://www.youtube.com/watch?v=pJTEkExzqZg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, den var bra! Lyssnade ofta på Hassan som yngre men detta samtal hade jag inte hört innan.

   Radera
 2. Haha vilka roliga felsägningar. Psykopatrik isf psykopatisk var fantastisk. Min kompis Patrik har numera fått ett nytt nick...
  Själv dumpade jag både hemfosa och nyfosa. Nyfosa, ett transaktionsdrivet fastighetsbolag, var inte vad jag vill ha i portföljen. Hemfosa, plundrat på en stor del fastigheter och lämnat med alla skulder och betalningsansvaret för alla preffar känns inte alls så lockande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att man kan glädja andra:-)
   Ja vi får väl se om några år hur det gick med Hemfosa/nyfosa-historen...

   Radera