måndag 12 november 2018

En obehaglig överraskning..

November månad visste jag skulle bli skit i mer än ett avseende. Vädret brukar vara uselt trots att jag gillar hösten bäst av alla årstider.  I mitten på oktober så åker jag på influensa, två gånger för säkerhets skull, med bara någon veckas mellanrum , hur ofta händer det, Aldrig! Men nu var det min tur i alla fall. Andra gången fick jag uppsöka farbror doktorn som konstaterade någonting latinskt i form av sinus...någonting. På svenska bihåleinflammation. Jag har ju varit på roligare fester om man säger så...
Två veckor frånvaro ger en mager utdelning i lönekuvertet nästkommande månad.
Börsen backade en aning i oktober och min portfölj lika så men inte så hemskt mycket ändå, totalt -4,52% på hela portföljen. Men det mest förädiska och helt klart ett "sneaky" uppdykande var förra veckans lilla brev som damp ner i lådan. En räkning. Inte vilken räkning som helst utan en vårförälskelse numera klädd som värsta liemannen himself.
Allt kräver naturligtvis en förklaring. Jag hade blivit med åkgräsklippare i maj månad och den behövde mycket kärlek. Min räckte tydligen inte utan jag fick engagera en snubbe som hade betydlig större skiftnyckel än jag. Men flirten var snabbt avklarade och jag och Gullan, ja hon heter så, hade många intima stunder i hagen uppe vid sommarstugan i början av juni. Allting tycktes vara frid o fröjd ända tills förra veckan då det lilla kuvetret dök upp. Faderskapstestet visade att jag var den skyldige och skulle betala ca: 3500kr. Helt ärligt så hade jag helt glömt bort detta. Jag vet att jag ägnade en tanke i augusti åt det då räkningen fortfarande inte hade kommit, funderade på att ringa dit men sedan har det fallit i glömska. Det är ju inte så att jag står på bar backe men jag hade räknat med att kunna invester åtminstone lite i november trots att jag kommer få en urusel lön. Nu kan jag nog bara glömma det.
Som extra krydda kan jag meddela att jag for upp till stugan i helgen och skulle titta till Gullan, hennes batteri behöver tas väck och underhållsladdas under bistra vintermånader. Vad tror ni har hänt? De fina hagmarkerna där jag vänslades med Gullan under hela sommaren och en bra bit in på hösten och lyckades omvandla 8000kvm högt gräs till fina golfgreener, där ser det nu ut som västfrontens skyttegravar. Ett gäng vilda svin har vänt runt hela jävla skiten! Det finns ingenting att göra, det går inte att återställa med mindre än att det kommer dit en lastbil med matjord och en ångvält! Nu jävlar är det krig! Jag får väl gräva fram ett par stridvagnsminor modell 35 och truppmina 14 ur förrådet! Cammostället och baskern är framlagda och funderar alvarligt på att ringa in förstärkning i form av en GRK.


Jag ser redan fram mot julbordet :-) Här ska det käkas vildsvin i alla former! Mest köttfärs förmodar jag men även lite egenstoppad vildsvinskorv kan sitta fint till nubben.

Shit vad jag älskar november!

8 kommentarer:

 1. Tack för ett underhållande inlägg! Den gav mig ett skratt trots att jag lider med dig!

  Kämpa på med portföljen och Gullan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Xabii!
   Kul att du kikar inom och kommenterar. Ja lite av andemeningen i inlägget är att det ska vara lite underhållande trots den bistra sanningen att stugtomten numera ser ut som ett slagfält.

   Radera
 2. Det är lungt, jag har en .3008W jag kan ta med om du bjuder in ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter underbart Yxan! Då kan din kompis .308 träffa min kamrat 30-06, de har säkert mycket att diskutera :-)
   Tack för din kommentar.

   Radera
 3. Jag tror att grisbök är väldigt bra för jordens näringshalt så du kanske skall göra lemonad nu när du har citroner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är grisbök bra det är bara det att jag redan har ett potatisland uppgrävt.
   Vet i f*n vad jag skulle sätta på hela den ytan som piggsen kultiverat? Majs? så jag får ännu mer vildsvin där uppe i markerna....

   Radera
 4. Det där är ett otyg. Vi installerade en ny tvättmaskin i gamla lägenheten och fick ta hjälp av en rörmokare. Det var i augusti 2016. I december 2017 behagade han skicka fakturan. Jag är en ärlig person som gör rätt för mig, men att jaga folk så de ska ta betalt av mig det gör jag inte. Det var något surt när räkningen kom.

  SvaraRadera
 5. Åh tusan, det var nog den mest efterhängsna räkningen jag någonsin hört talas om. Det är ju nästan 1 1/2 år efteråt! Ja det finns väl ingen gräns för hur länge det kan dröja men man kan ju tycka att det är väl magstarkt när det gått så lång tid.
  Tack för att du delar med dig.

  SvaraRadera