onsdag 19 oktober 2016

Är det bara jag som varit dum i huvudet?
Det ligger en rutten gnu begravd här någonstans! Jag läser väldigt mycket bloggar nuförtiden sedan aktieintresset tog fart och jag blir bara mer och mer konfunderad. De flesta investerar-bloggare avslöjar sin ålder och jag har hittat allt mellan 17 och 45. En del avslöjar inte sin exakta ålder utan hintar om att man är medelålders eller födda på -70 eller -80 talet osv. Men var fan är 50 åringarna? 
Är jag den enda som varit dum i huvudet och inte börjat intressera mig för sparande på börsen förrän efter 50 års ålder?  Det måste väl för tusan finnas fler! Eller är svaret att folk skiter i det för att de anser sig för gamla? Eller har folk over 50 i allmänhet så mycket pengar sparade att de skiter i vilket?
Och var är alla kvinnor? Jag tror jag sett 4st svenska och det borde vara många fler.
En annan anledning kan ju säkert vara att man helt enkelt inte vill, kan eller bryr sig om bloggandet vad vet jag?


Men om någon läser detta och kan tipsa om investeringsbloggare runt 50 strecket så hade jag varit tacksam. Inte för att det egentligen spelar någon roll, det är ju innehållet i bloggen som är intressant men jag känner mig lite ensam bland alla "young-guns" ute i bloggvärlden.

Snart är det dags för lite redovisning bland fonderna. Nästa vecka blir det nya investeringar i befintliga fonder och jag kommer att uppnå 3 av 5 delmål. Innan året är slut så blir det 5 av 5.
Så håll ut!

6 kommentarer:

 1. Humor :-) Tänkte jag skulle tipsa om någon 50+ bloggare. Men så slog det mig! Tänk om dom inte är 50+ utan bara 30+ ? Så jag vågar inte "hänga" ut någon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja visst är det humor! Jo det är kanske inte så roligt att bli tagen som 50åring om man bara är 30, roligare om det är tvärt om :-)

   Radera
 2. Jag tror inte anledningen är att det är så att alla 50+ har det så fantastiskt gott ställt och att det är anledningen till bristen av ekonomibloggar i kretsen. Jag skulle tippa att det till mångt och mycket beror på att bloggfenomenet är något relativt nytt, tyvärr. I kombination att "det är svårt att lära en gammal hund sitta". Där har du lyckats med något starkt, du har vänt på skutan.

  Vad jag vill ha sagt är att istället för att förbarma dig över bristen, ta vara på att du är unik!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för input, du har så rätt, skönt att få en annan vinkel på det hela. Ja unik i ordets rätta bemärkelse är jag nog inte men i vart fall tillhör jag skaran sällsynta bloggare över 50 :-)

   Radera
 3. Hej

  Här har du en kvinnlig aktiesparare som närmar mig 50 år, fyller faktiskt jämnt nästa år :)
  Började spara i aktier och fonder i februari 2015, och har bloggat om det lika länge. Skriver inte så mycket personliga tankar om aktierna och mina affärer utan lägger mest in inlägg om mina köp och sälj, som en dagbok för min egen skull.
  Följer många bra investeringsbloggar och utgår mycket från det de skriver om olika aktier när jag köper aktier.

  Mvh
  Trygg pension

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Trygg pension.
   Oj vad kul att få svar från en femtiostreckare och kvinna!
   Jag kommer naturligtvis att titta in på din blogg och läsa hur det går för dig. :-)

   Radera