söndag 18 september 2016

"Vanligt sunt förnuft är inte särskilt vanligt"
                                                                                                                             (Voltaire)


Ja ha, där kom den! Snackar man om trollen så...står de i farstun, typ.
Läste av en slump nyss på Dagens industri att en majoritet av arbetsmarknadens parter säger ja till en höjd pensionsålder. ( http://www.di.se/nyheter/ja-till-hojd-pensionsalder) Och då lär det inte dröja länge förrän det klubbas igenom i riksdagen. När jag skriver att det inte dröjer länge så lär det knappast ske över en natt. Det är många förslag och beslut att ta hänsyn till.
Scenario: Du har tänkt att gå i pension vid 62 och lagen om detta inträder dagen innan det är tänkt att du ska knalla hem, måste du då jobba ett helt år till för att inte förlora många tusenlappar på kuppen?

För bara någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om min fruktan att inte kunna gå i pension senast vid 63 och nu ser det ut att bli lagstadgat. I och för sig är det hela väldigt logiskt och man kan ju bara undra varför ingen har tagit beslut om detta långt tidigare. Man har nog vetat om detta i minst 20år.
I eftertänksamhetens bleka krankhet så är det alltid lätt att vara efterklok men klokhet och sunt förnuft verkar inte prägla dagens politiker oavsett parti. Om de hade samarbetat för Sveriges bästa istället för att tjaffsa partipolitik så hade kanske mycket varit bättre i detta landet.


2 kommentarer:

  1. Usch läste det oxå. Skulle min plan att gå vid 50 misslyckas!? Då vet jag vad jag har att se fram emot! Gillar man att jobba så ska man givetvis få göra det!

    SvaraRadera
  2. Du kommer att lyckas! Du har en bra plan och håller du dig till den kommer det att gå vägen det är jag övertygad om. Jag tillhör den lilla skaran av folk som gillar sitt jobb men trots detta så är min fritid värd betydligt mer. Hade jag börjat spara tidigare så hade jag nog knallat hem så fort jag kunnat, jag har många hobbysar som tar tid så att oroa mig för att jag inte har något att göra den dagen jag slutar jobba, den finns inte.

    SvaraRadera