fredag 5 maj 2023

Its a first time for everything..

För första gången under mina år som bloggare så har det blivit en hel månad utan ett enda inlägg! Det var inte planerat. Men det är heller inget krav på mig själv att leverera inlägg med jämna mellanrum. Det får bli som det blir med den saken.

En ny månad (april) har passerat och det har droppat in en del utdelningar närmare bestämt 17 353kr. Det är några procent och hundralappar bättre än förra året trots inställd utdelning från Castellum. Bara där tappade jag 1900kr för april. Men det kommer förhoppningsvis en dag då de börjar betala utdelningar igen? Snart nyemission i det bolaget och man kan handla nya aktier för 62kr om man redan äger dem. Det blir en saftig post på 31 000kr om jag tecknar fullt. Jag har naturligtvis funderat ett tag på hur jag ska göra. Den tanken jag brottas med är väl egentligen NÄR Castellum åter igen tänker börja med utdelning. Jag är inte orolig för själva bolaget men nu med en nyemission så kommer ju aktiepriset troligen att droppa en aning och frågan är om jag har tålamodet att vänta ut en antingen rejäl ökning av aktievärdet eller att de börjar pynta utdelning igen. Jag säljer ogärna och troligen så kommer jag att stanna kvar och avvakta hela 2023 och 2024 men har det inte skett några riktigt bra saker till slutet av 2024 så kommer jag stark att överväga att peta Castellum ur portföljen.


Blickar jag tillbaka på vad jag köpt under april månad så är det fokuserat på tre olika investeringar. PEAB, Billerud och XACT. Jag har ju bara några få bolag kvar i nuvarande portfölj att köpa aktier i. Jag har i alla andra bolag nått upp till den nivå jag vill ha och är i dessa fullinvesterad. Jag lyckades faktiskt även nå fullteckning i PEAB under gårdagen när aktien gick ner till 50,35kr. Det känns ändå bra att nå upp till utsatta mål. Det har tagit några år men så är det för de flesta av oss. Går man in och tittar på vad PEAB gör som bolag så är det alla möjliga projekt, vägbyggen, asfaltering, simhallsbygge, brobygge och mycket annat. En samhällsbyggare och stor del underhåll av förfallen infrastruktur. Nej PEAB kommer aldrig att bli någon raket i portföljen men ett stabilt företag som jobbar på. Det kommer alltid att finnas jobb för dem oavsett konjunktur men aktiepriset, det får man vara beredd på att det kan bli lite berg o dalbana med.


Så nästa bolag att koncentrera mig på blir Billerud. Jag är en bit på vägen, 2/3 antal har jag redan så kommande månader ska jag öka upp det innehavet. Prognosen för kommande utdelningar ger att jag mot slutet av sommaren kommer att vara fullinvesterad även i det bolaget.

XACT är det innehav jag har svårast för att sätta ett slutgiltigt antal i och i ärlighetens namn så har jag heller inte satt någon bortre gräns för hur många eller hur stort kapital jag tänker investera där. Jag kan mycket väl tänka mig att i slutändan så kommer XACT att vara mitt största innehav. En ETF med många fina bolag i och en riskspridning till vettigt pris gör att jag gärna bygger upp en riktigt stark position här. Det som bidrar är också att jag de facto inte har så många andra bolag att köpa. OM jag nu inte breddar min portfölj? 

Jag hade tankar på det redan i vintras att jag skulle öppna upp en helt ny portfölj men jag bromsade den tanken och lade den på is. Nu har den åter igen ploppat upp mestadels då jag ser att jag är fullinvesterad i 98% av mina nuvarande innehav och inte vill öka mer i något av dem förutom XACT. Jag har ingen stress och känner inget krav på att det så måste bli men tanken kittlar ändå. Att öppna upp en ny portfölj och se vad den kan prestera jämfört med den jag radan har. Att använda den akumulerade kunskap jag byggt upp och använda den i den nya portföljen. För jag har som alla andra gjort en del misstag när jag byggde min nuvarande. Vi tar ex Telia, ja detta sorgebarn hade jag aldrig i livet tagit in i en portfölj idag. Visst är det en stabil kupong men definitivt en värdefälla.

Ja vi får se hur jag gör, jag har numera inte så förbannat bråttom med att sätta mina planer i verket. Jag vill gärna ha ett bra underlag innan jag kasta mig in i investeringar. Det borde väl vara ett tecken på att jag lärt mig någonting. "Alla kan bli miljonärer, bara man inte har bråttom" (PH Börjesson)

I går passerade jag 275 000 i ackumulerade utdelningar. Hur var det nu? Kul med mål man når upp till...


Mvh // PP12 kommentarer:

 1. Jag var in och kikade på din sida igår och tänkte just att det var längesedan du skrev något. Det är ju Vår nu och odlingssäsongen är igång ;)

  Jag har inte heller tagit ställning till CAST ännu. Det är redan nu ett ganska stort innehav för mig. Men känner jag mig själv rätt så blir det säkert att teckna en del mer iaf. Har faktiskt inte ens läst något prospekt där ännu.

  Peab har även jag köpt en del senaste månaden. Det har även blivit en del norska innehav och Aktiespararna Direktavkastning B. Fonder och ETFer (som XACT) känns "riskfritt" iaf gentemot stora kurstapp som inte kommer igen (Telia tex). Sedan diversifierar jag ju utav bara fanken, det är nog 225 individuella innehav i min pensionsfond nu. Det är mitt sätt att minska risken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej NLI.
   Du har helt rätt i din våranalys :-) Odlingssäsongen har så smått dragit igång och det har blivit en del aktivitet på torpet. Det har också blivit mycket cykling. Jag gillar att lasta min packåsna och dra ut på långturer. Det är ett nytt livsnjuteri jag upptäckt. Att i stort sett gratis ta sig runt i egen takt och upptäcka nya platser är tillfredställande. Nu i maj månad blir det svårt att få ihop båda mina stora intressen.
   Jag kan mycket väl prioritera cyklingen ett tag framöver.

   Ja du har verkligen många innehav men man ska bädda som man vill ha det. En egen fond är väl det ultimata kanske. Jag valde en liten grupp aktier som jag kan ha lite koll på och fonder parallellt. Det funkar fint för mig.
   Ja vi får väl se om jag hinner och lusten infinner sig att göra mer än ett inlägg denna månaden.

   Mvh // PP

   Radera
 2. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

  Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta på 3%.
  * Höga godkännanden
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
  * Enkel onlineansökan.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447360502110

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlångivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: christywalton355@gmail.com

  SvaraRadera
 4. behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? inteckningslån? Lantbruk och projektfinansiering, SNABBA LÅN. Behöver du ett lån för att betala av dina skulder, betala dina räkningar eller starta ett vackert företag? ? Vi beviljar alla typer av lån med 2% ränta! Kontakt E-post: (dakany.endre@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 5. behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? inteckningslån? Jordbruks- och projektfinansiering, SNABBA LÅN Behöver du ett lån för att betala av dina skulder, betala dina räkningar eller starta ett vackert företag? ? Vi beviljar alla typer av lån med 2% ränta! Kontakt E-post: (richardcosmos5@gmail.com)

  Brådskande låneerbjudande.

  SvaraRadera
 6. Behöver du ett akut lån? Vi ger ut privatlån? Företagslån? Bostadslån? Lantbrukslån? Utbildningslån? Debet konsolideringslån? Lastbilslån? Billån? Hotelllån? Refinansiera lån? och fler skollån? Startlån? .Vi erbjuder till 2% ränta! Kontakta oss via: (richardcosmos5@gmail.com)

  låneerbjudande

  SvaraRadera
 7. Behöver du ett privat- eller företagslån? Kontakta oss via e-post på: richardcosmos5@gmail.com

  SvaraRadera
 8. Välkommen! För att hyra, vänligen kontakta ovanstående e-postadress. behöver du ett företagslån eller privatlån? Vi ger lån från 3 000 € till 600 000 000 € till privatpersoner och företag till en 2% årlig ränta. För mer information, kontakta oss via e-post: (dakany.endre@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 9. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddelande mig direkt på WhatsApp via: +447915601531 och få ett svar på ett ögonblick.

  Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta på 3%.
  * Höga godkännanden
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
  * Enkel onlineansökan.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447915601531

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

  SvaraRadera
 10. Behöver du lån? Maila i så fall: dakany.endre@gmail.com

  behöver du ett lån? personliga lån? företagslån? inteckningslån? Lantbruk och projektfinansiering, SNABBA LÅN. Behöver du ett lån för att betala av dina skulder, betala dina räkningar eller starta ett vackert företag? ? Vi beviljar alla typer av lån med 2% ränta! Kontakt E-post: (dakany.endre@gmail.com)

  Akut låneerbjudande.

  SvaraRadera
 11. Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlånegivare som godkände mitt lån till mig bara inom några timmar efter så många misslyckade försök att få ett lån, jag blev förvånad och glad över att den privata långivaren räddade mig och erbjöd mig en lån med 2% ränta, kontakta henne nu om du behöver ett akut lån E-post: richardcosmos5@gmail.com

  SvaraRadera