fredag 27 maj 2022

Aktier och vildsvin.

Maj månad är snart till ända och det är dags för en summering. Det kommer inte att hända så mycket mer i Procentpaniks portfölj. Inga utdelningar och inga nya köp. Portföljen har gått stabilt under hela våren och trots all påverkan så har mina defensiva innehav lyckats hålla emot hyggligt. Jag brukar inte summera så här korta perioder, det finns det egentligen ingen anledning till i min långa värld men jag gör ett undantag i detta inlägget.

Under maj månad backade aktie portföljen med modesta 1,51%. Från årets början har den backat 7,15% och det får ju anses hyggligt då OMX 30 backat 15,6%. Men som sagt ingenting jag stirrar mig blind på och gråter blod över, varför skulle jag göra det, jag har ju tänkt äga aktierna resten av mitt liv. Vi får väl se om några år om någonting har förändrats då?

Jag hade ju en fantastisk utdelning under maj månad och dessa pengarna har jag återinvesterat. Jag är helt värdelös på att bygga kassa och försöka spara och ha lite cash. Ibland kan jag naturligtvis önska och ångra att jag inte hade en hög med flis liggande men då hade jag bara förbannat mig själv över att jag förlorat på att inte ha dem investerade. 

Inköp under maj månad: 

SEB    25st

Castellum    25st

Axfood     20st (företrädesemission där mina nuvarande aktier berättigade till 20 nya)

SBB-B    50st

Cibus    60st

PEAB     125st

Nej, det är precis lika tråkigt som vanligt här, inga nya spännande bolag att rapportera om. Samma gamla tråkaktier som jag fyller på i. Men det fungerar för mig och det är så jag vill ha det.Jo så var det ju det där med min återkommande majsemester. Kanotpaddling på den långa ån Lagan stod på schemat. Lite halvknackigt väder och paddlingen i sig hade knappt gjort Farmor Elsa 97år speciellt upphetsad. Jag tror vi hade två vitvattenforsar, thats it! Ån är bred 20-50m och lugnflytande så det är mer av en familjepaddling än äventyr för en van kanotist. Men det var gött med lite lägerliv och få sova i tält o sovsäck igen. På denna tredagarstur så paddlade vi ovanligt mycke och avverkade lika eller längre distans som när vi paddlade 4 dagar sist. 8-9 mil i kanadensare käns i kroppen även om man är tränad. 5 lyft vid kraftstationer. Två döda uppsvällda vildsvin i vattnet på olika platser, ett trettiotal broar/viadukter och värdelöst fiske trots vad det såg ut som perfekta fiskeplatser. Vi fick inga abborrar bara vitfisk. Nu har jag avverkat hälften av mitt uppsatta mål, att ha paddlat i alla de 4 stora väskuståarna Lagan, Nissan, Ätran och Viskan. Nu är det Ätran och Viska kvar som ska få smaka på kanot!

Nästa månad är det dags för nya annorlunda äventyr!


Mvh // PP4 kommentarer:

 1. HÄrligt med lite paddelsemester. Mindre härligt med dina kadaverfynd, hu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fumlan.
   Ja paddling är gott för både kropp o själ. Nej de där döda vildsvinen luktade....avskyvärt! Inget vi hade räknat med att stöta på.

   Mvh // PP

   Radera
 2. Låter ju riktigt nice!
  Förutom dessa uppsvällda vildsvinen.

  Maj är en fin månad för semester!
  Mvh PB?
  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  PB Surveys - Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

  SvaraRadera
 3. Maj är definitivt den bästa månaden för de aktiviteter jag vill göra. Allt är nyutslaget och fräscht och man missar så mycket av vad naturen har att ge om man bara jobbar hela tiden.
  Ang. nassarna, se de jag skrev till Fumlan.

  Mvh // PP

  SvaraRadera