onsdag 4 maj 2022

200 000 i utdelningar!

Det är många rekord för PP nu vill jag lova! Om vi börjar med utdelningsrekord för en enda månad så kommer jag i maj att få 32 902:- Vilket naturligtvis är helt skruvat! Allt är Tele2:s extrautdelning fel. Ja, jag ska inte klaga, Tele 2 har tjänat mig väl sedan 2016 när köpte dem för första gången. Faktiskt i maj månad dessutom så ett litet 6 års jubileum för den aktien. I normala fall hade maj månad inhöstat runt 10 000:- men en extrautdelning på hela 23 400:- snedvrider som sagt allt. Dessutom så får jag ju den ordinarie utdelningen från just Tele2 på 6120:- så det blir också rekord från ett enda bolag. Andra bolag som ska bidra till rekordet denna månaden är Cibus, NP3, Volati, Fastp, Korsnäs, PEAB och Investor.

Att den totala utdelningen för 2022 kommer att spränga ytterligare en gräns är klart men jag återkommer med den infon senare i höst i ett eget inlägg.

Men i morgon, den 5:e maj så passerar jag med råge en utdelning på 200 000:- i ackumulerad utdelning. 206 805:- Helt galet om du frågar mig!

Ännu en gräns som är fantastisk att passera! Ska bli kul att se, om man får leva och ha hälsan, hur det ser ut om 20 år? Kan knappt ens tänka så långt in i framtiden......

Förutom att maj månad är den finaste på hela året så har jag som jag skrivit om många gånger semester en vecka och det har jag haft som återkommande punkt i minst 25 år. Man jobbar och missar så mycket just i maj och plötsligt så är det sommar. Nej detta är nog ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv, att vara ledig i maj. Och min egoistvecka inleds med att jag ska åka med varmluftsballong. Det ska bli hur spännande som helst. Naturligtvis så återkommer jag med ett litet reportage. Veckan avslutas med några dagars paddling och övernattning i det fria längs med vattendraget Lagan. Kan just nu inte tänka mig trevligare resa. Jag får passa på så länge jag orkar och tycker det är kul.

Så här såg det ut 2020 när jag paddlade i Nissan.


Inte mycket som slår nyfångad stekt abborre tillsammans med Karl.Johan svamp
som plockades färska på lägerplatsen. Man ska njuta av livet också!

Mvh // PP9 kommentarer:

  1. Hej PP,

    Så roligt! Gläds med dig!
    Fortsätt nu på samma sätt och undvik hybris. Du bidrar med inspiration och energi!

    Allt gott!
    /Cristofer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej.
      Tack, ja det är minst lika roligt med andras framgångar som det är med egna. Jo jag kommer att tugga på i mina gamla hjulspår så länge inget oförutsett händer med mina bolag. Jag trivs bra med dem och inga nya är i sikte :-)
      Tack, det värmer i hjärtat.

      Radera
  2. Grattis till 200.000 kr i utdelningar. Utdelningar är ett så påtagligt sätt att se hur långt man kommit - dvs när de är tillräckligt stora att leva på (ev ihop med andra inkomster) är man framme.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej US.
      Ja det är ett bra kvitto och det är ändå en viss glädje med att få utdelning även om det är precis samma sak med en fond som stiger i värde. Lyckligvis har jag valt att investera i bägge formerna så det kommer nog att blir tillräckligt bra för att nå mitt mål.

      Mvh // PP

      Radera
  3. Grattis till alla dessa utdelningar som trillat in under åren.
    Jag var tvungen att kika på mina utdelningar också och de är snart uppe i 30 000 sedan start. Men ju mer portföljen växer desto snabbare ökar dessa.

    Kul med en maj semester i naturen. Det är så härligt ute i maj. Jag är glad att jag är ute mycket i mitt arbete. Det ger verkligen energi.
    Mvh PB?
    Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

    PB Surveys - Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Var blir semestern förresten?

      Radera
    2. Hej PB.
      Ja man ska som sagt aldrig jämföra sig med någon annan när det gäller investeringar och utdelningar. Vi har alla olika förutsättningar och har sparat olika länge med olika metoder. Att jämföra med sig själv däremot är mycket och ofta givande. Man kan se sina framsteg och de är mätbara. Jag minns när jag började och läste om en snubbe som hade 800st swedbank, en svindlande tanke för mig då jag själv precis hade passerat 25st. Det var mycket för mig där och då. Ja idag är jag själv i den sitsen efter mycket gnetande och jag har stor respekt för alla som bestämmer sig för att göra en investeringsresa på lång tid.
      Ja 30 000 är ändå bra marscherat och det kommer att bli så mycket mer för din del eftersom vi har liknande strategier :-)
      Ja årets majsemester är lite uppdelad. Första delen i Skåne och där blir det bla Ballongflygning som jag kommer att göra ett litet specialreportage om och lägga ut på bloggen. Andra delen blir det förflyttning upp till Småland och paddling i tre dagar (nedströms) i Lagan. Vi startar nog i närheten av Värnamo.

      Mvh // PP

      Radera
    3. Helt rätt, det är något jag lärt mig.

      Låter riktigt härligt! Hoppas det blir bra väder!
      Njut!

      Mvh PB?

      Radera
    4. Tack, Det ska jag göra!

      Radera