onsdag 28 augusti 2019

Pang i bygget!

Ibland räknar man rätt och ibland räknar man fel. Att räkna fel kan ofta vara både irriterande och jobbigt. Det kan även bli rättkostsamt om man räknar rejält fel. Min lilla fadäs är dock av det positiva slaget och jag räknade med Tele2:s extrautdelning i samband med den ordinarie utdelningen i oktober men för några daga sedan såg jag att den kommer redan i 29 maj, dvs idag.

Detta gör att jag nu mottagit pengar från min lilla "utdelningsmotor" till den sammanlagda summan på lite över 50 000 kr! (50 460:-) En liten milstolpe i mitt liv skulle jag vilja säga. Några av er fnyser och tycker att det är väl ingenting, vissa har detta på två månaders utdelning medan det för andra kan vara något att längta tills de själva kommer dit om ett, två eller tre år. Men nu har jag nått dit och det är någonting som jag gläds över. Mitt första år 2016 i mars månad började jag ju med fonder och efter några månade började jag fuska med lite aktier och fick endast en blygsam utdelning på 1207 kr det året. Jag har fortfarande sparande även i fonder så någon utdelningselitist kommer jag aldrig att bli. Men jag är ändå nöjd med den totala utvecklingen. Jo man måste faktiskt glädjas åt de små målen man når, det är ju ett långt lopp jag ska springa...

Mvh // PP

6 kommentarer:

 1. Grattis till dina 50.000! Då börjar jakten på nästa 50'...

  50.000 kr är väl inte så lite? På jobbet hör jag ofta folk som är jätteglada när de vunnit 100 eller 1.000 kr på en trisslott. Blir det 100 kr tror jag de köper några nya lotter och förlorar allt. Tänk om de visste att jag "vinner" över 6.000 kr/mån i utdelningar.

  En sak som jag upptäckt är att nästa sprint inte behöver gå så mycket snabbare än den förra. Detta beror helt på hur man timar den svenska utdelningssäsongen mar-maj (om man har mycket svenska storbolag och utdelningarna ojämnt fördelade över året).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej utd.smålänningen

   Tack, ja men precis så är det, knappt har man uppfyllt ett mål och kort tid att glädjas innan man siktar på nästa milstolpe.

   Nej för mig personligen så är 50 papp respektabelt och tycker är mycket pengar, för andra är det peanuts.
   Jag har utdelningar i alla månader men naturligvis så väger mars-maj tungt.
   Ja vi får se, troligen så kommer hundrasterecket att nås på halva tiden jämfört med att nå upp till femtiotusen-strecket.

   Tack för din kommentar.

   Radera
 2. Grymt med 50 000kr i totala utdelningar.
  Jag har en bra bit kvar men är helt säker på att jag kommer dit inom inte allt för lång framtid.

  Pappa betalar? Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pappa B.

   Ja det är en häftig känsla faktiskt.
   Ja det är klart att du kommer dit du också, det är jag övertygad om.
   Envetet gnetande ger resultat.

   Tack för din kommentar.

   Radera
 3. Jösses, det är ju jättebra! Mitt mål för nästa år är 12.000 kr i utdelningar, dvs en passiv inkomst på i snitt 1.000 kr/månaden. Kul!

  Hälsningar Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise.
   Ja man måste börja någonstans och 1000:-/månad är faktiskt riktigt bra. Man ska aldrig förakta utdelningar och det bästa är att inte jämföra sig med andra, för som jag skriver, en del har 25 000:-/ månad. andra har 250:-
   Det viktiga är att man har satt igång och har ett mål i sikte.

   Tack för din kommentar.

   Mvh // PP

   Radera