onsdag 3 april 2019

April är överraskande bra

April kommer med stor överlägsenhet att bli detta årets bästa utdelningsmånad. Det kan bli över tio lök! Mycket tack vare att Swedbank (om jag minns rätt) flyttade sin utdelning från mars till april. Om Swedbank finns mycket att tycka o tänka i dessa dagar, det är ett hårt tryck på aktien och prisraset har gjort att många säljer. Själv har jag gjort tvärt emot och köpt på mig en del ända sedan i november förra året. Jag tänker behålla mina aktier väl medveten om det knepiga och svårtolkade läget. Ingen vet var det slutar men jag tror att även denna kris så småning om blåser över. Skulle läget förändras till att bli ännu sämre så tar jag nytt beslut då, den tiden den sorgen. Jag springer inte benen av mig till säljknappen. Det tog lite längre tid än jag trodde för Bonnesen att få sparken. Det som är konstigt är att resten av styrelsen klarade sig? Men man sparkar oftast och lättare tränaren än hela laget. På liknande vis gjorde jag med NCC, jag behöll mina aktier trots att det blev en saftig utdelningssänkning. Jag äger hellre ett bolag jag känner till och vet vad de sysslar med som dessutom har orderböckerna fullknökade. Så jobb kommer inte att saknas de närmsta åren, nya orders kommer det information om hela tiden verkar det som, senast idag på Avanzas tidning placera stod om Norgejobb. NCC kommer med tiden att bli ett bra bolag att ha i min portfölj, de ska bara se till att bli lite mer effektiva ekonomiskt. Det komiska är att NCC:s aktie idag står betydligt högre än den gjorde när besked om vinstvarning kom. Varför? Borde i rimlighetens namn vara så att folk inte köper en aktie som de vet kommer med utdelningssänkning. Troligen så ser de ett bra framtida case med NCC, och instutionella investerare brukar vara bra pålästa.


Och nu till veckans spaning.
Efter dagens motionsrunda så blev det till att laga lite mat och jag passade på att sätta på tv:n och äta framför dumburken. Jag zappade igenom kanalerna för att se om det fans något lärorikt. Till saken hör att jag normalt aldrig tittar på tv dagtid då jag har så mycket annat att pyssla med men idag blev ett undantag. På Discovery och Animal planet brukar man hitta hyggliga djur/naturprogram som kan tilltala mitt kräsna sinne. Jag fastnade på Animal då vyerna på Tv:n liknade de på bilden ovan och några personer visades som lite "bushpeople". Spännande tyckte jag och började glo. Efter bara några minuter så infann sig en liten knepig känsla om att allt inte stod rätt till. Ytterligare fyra minuter och jag var helt säker på min sak. Att svensk tv (kanal 5) sänt förnedringsprogrammet Ullared (med stor framgång) vet man ju om men att nu också Animal planet börjat med samma concept var ju tråkigt. Programmet jag tittade på handlade i stora drag om en grupp medelålders och äldre män (sk. bushmen/trappers) som jagade "monster".
På fullt alvar är dessa herrar övertygade om att det finns varelser som Wild man, uttermannen, en vit stor tigerliknande varelse, big foot osv..(jag har googlat)
Med energy och uppfinningsrikedom och fällor av allahanda slag försöker man fånga någon av dessa varelser. Naturligvis utan resultat. De springer omkring i grupp på nätterna med skarpladdade vapen och beter sig som idioter. Att ingen i gruppen hittils har blivit ihjälskjuten är ett under!.Praise the lord!!
Jag orkade inte se skiten utan byte kanal. Varje svensk jägare med lite erfarenhet som ser ett avsnitt ur denna serie måste få mardrömmar av allahanda slag. Nästa tanke jag får i huvudet är: Varför ställer gubbarna upp på denna förnedring? Får de betalt? Även om så är fallet tycker jag lite ansvar borde falla på tv kanalen/producenten av programmet. Är det någonting som folk i allmänhet tycker är bra underhållning? Man vet ju redan efter 4 minuters tittande att de ALDRIG kommer att fånga någonting. En gåta för mig. Jag vet inte om programmen är avsedda för amerikansk publik, det kanske går hem där? Men vill ni titta på ett riktigt uruselt program så ska ni se detta elände. Var för sig kanske personerna i programmet i bästa fall är normalbegåvade men tillsammans så bilder de en storslagen begåvningsreserv. Nej, nu när jag tänker efter så se inte detta programmet, det är bara förnedrande.


Mvh // PP

4 kommentarer:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
  1) kärleksspell
  2) Förlorad kärlek
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) Bindande stavar
  6) Breakup Spells
  7) Förbanna en förälskad älskare.
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ursäkta mig men bara för att berätta att vi är ett samhälle på platsen och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor att expandera sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  För mer information, kontakta oss via e-post eller whatsapp.

  E-post: simondurochefort@gmail.com
  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera
 3. HIV GRATIS ALLT TACK TILL DR GOODLUCK.
  Hej allihopa
  Är så full med glädje att dela detta vittnesbörd om GUD som skickas till mitt liv Dr GOODLUCK, som kommer att tro att en ört kan bota hiv och aids, jag tror aldrig att detta kommer att fungera jag har spenderat mycket när jag får droger från sjukhuset för att hålla mig frisk, vad jag väntade på är döden för att jag var trasig, en dag jag svårt om den här stora mannen som är väl medveten om hiv, cancerbehandling, jag bestämde mig för att maila honom, omedvetet för mig att detta kommer att bli slutet på hiv och aids i min kropp, han förbereder örten för mig och ger mig instruktioner om hur man tar det, i slutet av 17 dagar efter att jag tog botemedel som han berättade för mig, sa han till mig att gå till sjukhuset för en kontroll, och jag gick förvånansvärt efter testet, doktorn bekräftade mig negativ, jag trodde att det var ett skämt, jag gick till andra sjukhus var också negativ, då tog jag min vän som också lider av HIV och cancer till doktorn med namnet Dr .Goodluck, efter behandlingen bekräftade hon också båda sjukdomsfria. Han har också örten att bota. (1) CANCER, (2) PENIS ENLARGEMENT, (3) Hiv och aids, (4) URINÄR TRACT INFEKTION, (5) DU ÖNSKAR DIN EXBACK ELLER ÖNSKAR ATT STOPPA AVDELNING ELLER SPARA DIN RELATIONSHIP HAN DU KAN HJÄLP DIG OCKSÅ, (6) IMPOTENCE , (7) BARENESS / INFERTILITY, (8) DIARRHEA, (9) ASTHMA, (10) DIABETER, (11) HERPS (12) OM DU BEHÖVER FRAMSTÄLLNING I ARBETET KAN JAG KAN HJÄLPA (13) Lotteri av alla slag han kan hjälper dig att vinna väldigt stort i någon form av lotteri ETC, snälla, jag vill att alla med det här viruset ska vara fria och botas, det är därför jag släpper sin e-postadress och Whatsapp-nummer för enkel kontakt med honom. kontakta honom på hans Email: goodluck05spellcaster@gmail.com eller lägg till honom på Whats-app: + 2348138654465, kan du också besöka hans hemsida: http: //drgoodluck.simplesite.com/. tveka inte att maila honom, han är en bra och en bra man. Dr.GOODLUCK tack för att du har sparat mitt liv, och jag lovar att jag alltid och alltid kommer att vittna om ditt bra arbete.

  Här är hans kontakt,
  Maila honom på: goodluck05spellcaster@gmail.com
  Ring eller Whats-app honom: +2347038374420
  hemsida http://drgoodluck.simplesite.com

  SvaraRadera
 4. Hej
  Ursäkta mig, men bara för att berätta att vi är ett lokalt företag och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor för att öka sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  För mer information, vänligen kontakta oss via e-post eller WhatsApp.

  Epost: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: +33756949346

  SvaraRadera