lördag 24 mars 2018

Miljonär innan 10+10+5+5


Nu jar jag läst ytterligare en bok om ekonomi o börs och denna gången av bloggaren Miljonär innan 30. Och egentligen så är det nog själva historien som är mest intressant. Det är möjligt att jag är helt skadad efter att läst 20st böcker i ämnet och fått ta del av en enorm samlad kunskap och erfarenhet av alla dessa bokskrivare men jag kan tycka att boken ibland känns lite tunn men dock vill jag poängtera att den är läsvärd dessutom riktigt kul att en "vanlig" bloggare ger sig tusan på att ge ut en bok och som dessutom lyckas sälja. Innehållet är inriktat på långsiktig investering och det passar åtminstone mig utmärkt.

I går dippade börsen ytteligare lite åtminstone i början av morgonen och jag hade redan siktat in mig på att ytterligare öka mitt innehav i Hemfosas stamaktie. Det är tredje gången på fyra dagar. Jag har nu nått en gräns där jag känner att jag är nöjd för detta halvåret. Jag har åtminstone inte för avsikt att öka mer utan nu sprider jag till andra bolag i min portfölj. Jag har siktat in mig på att ta in ett nytt bolag. Jag är ju inte på något vis väldiffad om jag räknar antal bolag i portföljen och detta segment jag tänker mig har jag inte haft innan men jag lämnar det till nästa veckas utdelningar och nyinsättning på Avanza innan jag avslöjar vilket bolag det blir.

Ha en skön helg på er!

5 kommentarer:

 1. Roligt att läsa. Jag har dock hållit mig till kanske tre böcker i ämnet ekonomi, så jag har lite att ta igen - men vi diskuterade detta förut. Även jag är sugen på att ta in ett nytt bolag under nästa vecka, men känner mig tveksam. Länge har det varit: Volvo, Kopparbergs. Just nu verkar Volvo dippa, och jag antar att incidenten med självkörande bilen inte hjälpte till? Angående utdelningar: jag vet att man inte skall sträva efter att täcka årets alla månader, utan man måste se till värdet av bolaget först. Men jag har det ändå ganska snålt jan-februari. Vi vår se vad jag hittar? Kanske har du tips på spännande bolag just nu?

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag är rätt säker på att jag antingen kommer att köpa några böcker eller låna om dem om några år. Vissa saker glömmer man ju och det kan vara bra att friska upp minnet. Volvo personbilar kan man än så länge inte köpa aktier i,Det ägas av Kinesiska Geely. Volvo lastvagnar är dock fortfarande Svenskt och där kan man köpa aktier. Så Ubers krock påverkar troligen inte något av bolagen och det är väl inte utrett ännu om det var bilen eller föraren som gjorde fel.

  Jan/feb är knepiga månade och själv har jag bara preffar och ETF:er som delar ut dessa månader, än så länge. Nu i April tjuvstartar jag nog med min MIKRO-ETF som jag skrivit ett inlägg om. Tre Amerikanska/Kanadensiska bolag som ger mig utdelning året om. Bra stabila bolag som jag ser finns på marknaden även om 20-30år.
  Klent med tips men jag har en längre tid haft span på byggsektorn där jag inte har någonting. Skanska,Jm, NCC men det lutar åt att jag tar in NCC. Många projekt på gång och hyffsad DA. Utdelning två gånger om året precis som Castellum. Jag ser dem nästan alltid vid vägarbeten och tanker att de också kommer att finnas kvar många år framöver.

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentaren på min sida, roligt att du uppskattade min kreativa sida :)
  Jag har återigen kommit igång med måleriet, vilket känns kul. Kollade igenom dina naturfoton på nytt. Skrattade för mig själv när vi båda har ett "Ensamt träd". Du kan kolla mitt inlägg "Älskade Pappa - Skönt att du finns kvar" Där har du mitt ensamma träd :)

  Denna månad har det för utdelningarna + lön blivit: Skanska, Hemfosa, ICA-Gruppen, Saltängen. Kanske lite barnsligt av mig att tajma inför nästa månads utdelningar, men pga. dippen så låg de ganska bra i pris på morgonen.

  Just nu ligger verklingen börsen nere :( innehaven ser ganska skrala ut med avkastningen just nu, men börsen hämtar sig snart. Utdelningarna har passerat 4000:- i per år. Det går framåt med myrsteg.

  Skriver snart igen

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
 4. Stavade fel på "Just nu ligger VERKLINGEN börsen nere" ha, ha :)

  SvaraRadera
 5. Tack för din kommentar. Ja Älskade pappa har jag nog läst två gånger och det är ett inlägg som berör. Naket och personligt presis sådant jag gillar! Nja barnslig vet jag inte om det är med utdelningsjakt, vem vill inte ha mer i utdelning? Och kan man påverka det precis innan utdelningen och sker i bra lägen så varför inte, jag gör lika dant. Ha ha, ja men mitt inlägg på din sida slår nog alla förvirrade rekord i felstavningar!

  SvaraRadera