måndag 13 mars 2017

Ullared - Bullmarket

På väg hem från efter ett helgbesök i Göteborg föreslår kärestan att vi ska svänga inom Ullared och GE-KÅ:s. Vid det här laget har detta stället blivit ett av Sveriges mest besökta. Vet i tusan om det inte slår Liseberg snart eller kanske redan har gjort det? 
Jo då jag har varit här förut. För 10 år sedan var jag med in och handlade i affären, det var då inte alls så utbyggt som det är idag. Då blev jag brutalt misshandlad av kärringar som inte tog någon som helst hänsyn till att vi män har hälsenor. De bombade på mig från alla håll och kanter. Jag tog burskydd bakom min kundvagn men den for som en flipperkula när kvinnor i alla åldrar krockade med den likt radiobilar på ett tivoli.
Det var kaos och anarki! Vem hade kunnat tro att folk skulle dyka ner i nyöppnade lådor med exakt likadana T-shirts och riva sig ner halvvägs för att slita upp, just det, en T-shirt, förövrigt exakt likadan som de som låg överst. Var den T-shirten de fick tag i nyare eller bättre på något vis?

Allt detta i mitt tycke sjuka beteende gjorde att jag blåslagen och mörbultad pallrade mig ut från detta helvete och bestämde mig för att aldrig mer sätta min fot där.  Jag höll mitt löfte och jag har visserligen varit i Ullared flera gånger sedan dess men jag har stannat i bilen och ömsom sovit eller lyssnat på Radio eller musik. Sedan de byggt till och flera sorters butiker växt upp som svampar ur jorden har jag faktiskt vågat mig ner till en bokhandel och en butik för sportkläder. Men icke innanför dörrarna på svensk förnedrings-tv:s favoritobjekt GE-KÅ:s.

Min kära sambo påtalar alltså på väg ner till helvetet att det faktiskt inte är så trångt och eländigt som det var förr. Allting är mycket bättre, större utrymme, fler kassor osv....
-Men det är fortfarande lika mycket folk där påpekar jag.
-Nej det är ännu fler som handlar där nu förklarar hon och ler.
Det är säkert någonting du behöver påpekar hon. Nej svarar jag. Men en ny rullgardin då?
Point taken. Jag skulle rulla upp vår rullgardin i sovrumsfönstret här om morgonen och hela skiten lossnade och jag fick den mitt i skallen. Plastfästet som håller rullen hade gått sönder och inte ens med superlim gick det att laga.

Så luras en man att bryta sitt löfte. Jag hittade lämplig parkeringsplats och käran hämtade kundvagn. Vi närmade oss entrén och jag tog ett djupt andetag innan vi klev innanför portarna. I min värld såg jag varningslampor blinka och neonfärgade skyltar med texten WELCOME TO HELL!

Det var ljust och fint inne i helvetet. Inte så trångt som jag mindes det men atmosfären var ungefär den samma som för 10 år sedan. Köplusten och förväntan hängde som en morgondimma över lokalen som jag för övrigt inte ens kunde se slutet på. Ivriga kunder som stoppar på sig allehanda varor utan en enda krämare i sikte. De gör alltså detta helt frivilligt. Överkonsumtion och överköp, det nästan osade av köphysteri och jag fattade nada.
Jag hade bestämt mig innan jag gick in vad jag skulle köpa. Deodorant, tandkräm,strumpor, T-shirts. Förståeliga ting som var nerstoppade i min lilla kundkorg på mindre än 15 min. En enda oplanerad grej köpte jag och det var engångs-rakhyvlar i 10-pack.

Jag gjorde misstaget att gå längre in i butiken för det såg inte ut som jag minns det, det var mycket större. Ytan måste motsvara minst två fotbollsplaner. Dessutom hade rulltrappor till en nedervåning där det säkert fanns lika mycket grejor. Efter 15 minuters planlöst strövande fick jag nog och gick mot utgången och kassorna. Av en ren händelse, det måste ha varit telepatisk överföring för någon mobiltelefon var inte inblandad, så dyker plötsligt min käresta upp framför mina ögon bara 20meter från kassorna. Jag letade inte ens efter henne, Det visar sig att hon är färdig med inköpen!Vad är oddsen? 
Ingen kö till kassan! Vad är oddsen för det? Kör rakt in och laddar upp varorna på bandet. Hela operationen tog runt 45min, gissa om jag var glad.

Någon ny rullgardin fick jag inte med mig hem, jag hade ingen aning om bredden och eftersom det var ett oplanerat besök så hade jag heller inte mätt upp den. Men nu när jag har farten uppe kanske det blir ett besök på IKEA nästa helg istället?

IKEA, hade varit intressant om detta företag börsnoterats. En allemansaktie som troligen gått som tåget i alla väder, speciellt regnväder :-)
GE-KÅ:s hade jag inte heller haft någonting emot att äga aktier i. Det verkar gå hur bra som helst och kundunderlaget är det inget fel på. Det har jag konstaterat med egna ögon. Noterade också i mitt stilla sinne att 45min var 10:e år kan jag nog stå ut med ett besök på GE-KÅ:s men där går gränsen!
6 kommentarer:

 1. Jag har varit där med min familj och insåg att varje timme kostar
  1000 kr, dvs var vi där 4 h kostade det 4000 kr.
  För ju längre man är där lockas vuxna och barn plocka i mer och mer...
  Så många år sedan jag var där...

  SvaraRadera
 2. Hej Nytt B&L&S!
  Kul att du hittat hit och lämnar kommentar :-)
  Ja men exakt så är det. Jag tittade lite på vad folk stoppade i sina kundvagnar (som var nästan proppfulla) och konstaterade att det nog fans många saker där som åkte med av bara farten för att det ansågs billigt.

  SvaraRadera
 3. Sitter här och dumflinar när jag läser dina inlägg, du är stundtals ordvig och har riktigt roliga anekdoter. Skönt att koppla av med ett trevligt inlägg, hoppas allt är bra.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, kul att höra att man har förmågan att någon gång roa lite. Det finns för mycket tråkigheter i denna världen så jag får väl försöka att muntra upp lite då och då.
   Jo då allt är bara bra, allting flyter verkligen på nu i mitt liv :-)

   Radera
 4. Kul läsning! Har själv skrivit om GKs här

  http://vardagsekonomi.blogspot.se/2017/01/spara-floss-pa-gekas.html?m=1

  Angående IKEA delar jag inte din uppfattning. Förra året vär bäst någonsin, men innevarande år är en besvikelse. Frågan är varför.

  SvaraRadera
 5. Hej Vardagsekonomen.
  Trevligt att se lite nya bloggare, kommer att titta till din sida :-)
  Precis som i alla bolag så kan det svänga lite men jag tror IKEA är ett stabilt företag på lång sikt, men som sagt, synd att man inte kan handla in sig i det företaget.

  SvaraRadera