tisdag 27 december 2016

En bedragen oäkta man....I somras så tjatade jag på min sambo om att hon nog borde satsa lite på börsen eftersom vår generation kommer att få lite halvtaskig pension från staten. Detta var ett faktum som gjorde att jag själv började sätta mig in i börs o finans. Hon hade i sak förstått samma sak men agerade inte.
Kompisar och vänner brukar jag utsätta för ekonomiska diskussioner för att ta tempen på deras framtid som pensionärer. Ibland tar det fyr ordentligt. ett par har blivit väldigt intresserade och det snackas ekonomi o börs varje gång vi träffas, skitkul!
Sambon masade sig lite motvilligt iväg på en aktiesparar/informationskväll i grannkommunen.
Ja ja, det går inte att tjata sig till förstånd och jag lade mina försök på hyllan.
Nu för några veckor sedan så satt vi en kväll och pratade och då erkänner hon plötsligt både glatt o villigt att hon hade vänsterprasslat!
Jag blev både sårad och ledsen. Hon hade gått bakom ryggen på mig och på egen hand köpt sina första aktier! Men vad i helv....te, Jag trodde du behövde mitt stöd och min vägledning?
När den första känslostormen lagt sig insåg jag att "kan själv" syndromet var påkopplat. Hon är en stark och självgående kvinna och jag hade inte velat ha det på något annat vis. Vi är 100% jämlika i vårt förhållande och det passar mig utmärkt. Inget mjäkigt mähä till käring!

Hon hade alltså inhandlat sina första aktier till sin pensionsmaskin. Hon kör sitt eget race och jag tror det var Investor och Alfa-Laval hon hade handlat. Hon hade mycket bestämda åsikter om vad en aktie fick kosta och lade in ordrar på Avanza som antingen gick igenom eller inte.
Nu har hon fått ihop en lite fin hög med avkastande bolag och det ska bli kul att följa hennes utveckling. Jag lobbade egentligen för fonder men hon körde hardcore direkt på aktier istället.
Jag kan inte låta bli att fnissa åt hur jäkla skön hon är den där kvinnan  :-)


2 kommentarer: