torsdag 4 april 2024

Milstolpe

Det är alltid lika trevligt när man når eller passerar milstolpar eller mål i livet. I investerarlivet så har jag i och med dagens utdelningar passerat 350 000:- i ackumulerade utdelningar. Med andra ord, all utdelning jag fått från mina bolag sedan jag började investera. En ganska bra summa om jag får säga det själv. Nästa anhalt får bli 400 000:- och det kanske uppnås mot slutet av året om allt går som det ska. Jag tycker fortfarande att det är svinkul när utdelningarna droppar in. Just nu har jag en plan ända fram till december för vad jag ska investera i. Jag vet hur många andelar i ETF:er jag vill ha och vad slutantalet ska bli i de olika ETF:erna och jag tror att jag når det värdet mot slutet av året. Just nu är andelen ETF:er 25% av mina totala investeringar men det kommer att ökas på eftersom det är det enda jag investerar i för tillfället. Mina mål och milstolpar finns uppdaterade under fliken Milstolpar här på bloggen.

Varför sträcker sig min investerarhorisont inte längre än till december? Det finns flera skäl. 2025 är ju mitt RE (retire early) år, jag ska bara jobba 4 1/2 månad in på det nya året och troligen så bygger jag nog lite extra kassa istället för att investera. Jag vet ju inte heller exakt vad utdelningarna blir nästa år och det skadar nog inte att lite cash på fickan när mitt nya vilda liv börjar :-)

Men idag ska jag glädjas åt att jag får vara frisk och att utdelningsinvestering bevisligen fungerar.
Mvh // PP


11 kommentarer:

 1. Bra jobbat !! Själv återinvesterar jag numera Utdelningar i individuella aktier och Sparkvot från lönen i utdelande fonder/ETFer.

  Ingen djupare tanke bakom det, har bara bestämt att så får det bli från Februari månad då jag slutade stoppa all sparkvot in i buffertkassan. Nästan 2 år körde jag in Sparkvoten i buffertkassan, samma anledning ungefär som dig. att ha lite extra cash när det vilda livet börjar.

  Det investerade ligger runt 84% aktier och 16% fonder/ETFer för närvarande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Ja man ska ha en investerarprofil som passar bara sig själv och som man trivs med, det är viktigt. Jag ligger på runt 25% ETF:er plus lite fonder och resten aktier. Jag har egentligen aldrig haft varken cash eller kassa men i slutet av förra året så började jag bygga lite varje månad och kommer nog att ha en hygglig kassa 2025.

   Mvh // PP

   Radera
 2. Bra jobbat och tillåt dig själv att både vara glad och stolt!

  Må väl,
  Cristofer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cristofer!
   Ja med tanke på den utgångspunkt jag hade när jag började dvs absolut noll så är det inte illa pinkat så du har helt rätt att jag kan vara lite stolt och glad. :-)

   Mvh // PP

   Radera
 3. Grattis! Alltid kul nå lite jämna fina summor och den stora skördetiden vi befinner oss i nu är klart angenäm!

  SvaraRadera
 4. Hej Kalkyl!
  Ja det är naturligtvis riktigt roligt att kunna se att man passerar mål som man satt upp även om jag i ärlighetens namn aldrig trodde det skulle gå så fort. Ja mars, april och maj är högtider för alla utdelningsinvesterare!

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 5. Grattis till din frihet! Vad skall du pyssla med om dagarna när du blir RE? Av personlig erfarenhet vet jag att jag lätt blir lite passiv när jag inte har tider att passa eller ett större sammanhang att anpassa mig till.

  SvaraRadera
 6. Hej Snåljåp.
  Tack. Jo jag tror det är rätt symptomatiskt för de flesta som får obegränsat med tid om dagarna/veckorna.
  Jag har rätt många projekt och så har jag mina attgöra lista. Jag kommer att presentera den lite längre fram så du får hålla dig lite till :-)

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 7. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller meddelande mig direkt på WhatsApp via: +447915601531 och få ett svar på ett ögonblick.

  Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta på 3%.
  * Höga godkännanden
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
  * Enkel onlineansökan.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447915601531

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

  SvaraRadera