fredag 3 mars 2023

Fab Feb.

Ja ha, då var Februari månad avklarad. Jag har tjuvtränat ett par vändor med cykel men relativt korta distanser. Mest bara för att jag inte cyklat på hela vintern och hade lite abstinens. Vintern tär förfärligt på en cykel om man inte sköter om den, vilket jag inte gör. Jag har en jobbcykel, ja alltså en cykel jag bara använder den korta distansen fram och tillbaka jobbet. Den stackaren har fått exakt noll omvårdnad. Skärmarna är snart upprostade, skruvar och muttrar runt hela cykeln är rostiga. Har bytt kedja två gånger på 6 år och en gång har däcken blivit utbytta. Det närmsta underhåll jag kommit är att smörja kedja och vajrar. Den knakar och gnisslar och alla lager är helt slut i trampor och vevhus eller vad det nu heter. Som tur är hade jag en exakt lika dan (min frus) och hon använder den ändå aldrig så jag frågade om jag kunde ta den och det gick bra :-) Så nu får rishögen jag använt flitigt bli reservdelscykel. 

Min andra (egentligen min tredje) cykel är jag alltså rädd om och den går inte på saltade vägar under vinterhalvåret. Men nu till våren plockar jag fram den. Nu ska det bara bli en aning varmare i luften också. Sitter och glor på Youtube videor om folk som ger sig iväg på riktiga långfärder med cykel och blir så avundsjuk. Jag vill också! Förhoppningsvis så kommer min tid någon gång..

Under Februari fick jag totalt 2455 kr i utdelning. Det var rätt enkelt val denna månaden vad de skulle investeras i. Det blev XACT. Men jag måste erkänna, jag har begått ett brott! Jag sköt till någon hundralapp för att jag skulle komma upp i jämna 20st och totalt har jag nu 200st. Jag tror det var 18,7 aktier jag kunde få på utdelningarna så jag lade till de kronorna som fattades och bröt därmed min egen överenskommelse att jag bara skulle investera utdelningar och inget från lön. Men ni vet det där med PP och ojämna tal, det funkar inte i mitt huvud så jag blev tvungen att bli kriminell. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att ex bara köpa 15st istället. Då skulle det ju bli några hundralappar kvar som bara ligger där på kontot helt oanvända, hur skulle det se ut! Nej, pengar ska sättas i arbete. De är mina slavar som ska jobba dygnet runt och inte ligga o slöa sig någonstans.

Mars månad ser lite trevligare ut när det gäller utdelningar och är starten på vårrusningen i utdelningar. April och maj är riktigt bra utdelningsmånade för svenska företag och därmed även för PP.Mvh // PP
2 kommentarer:

  1. Det säger också något om kvaliten på dagens produkter vi tvingas köpa. En cykel anser jag ska klara att stå ute utan att typ alla skruvar börjar rosta. En cykel skall klara att cyklas i ur och skur utan att skärmarna rostar bort helt, själv har jag fått byta originalskärmarna på en Mustang till plastskärmar. Förr var Crescent eller Mustang eller Monark typ världens bästa cyklar som alltid fungerade, så är det inte längre tyvärr...

    SvaraRadera
  2. Nej det är många delar på dagens cyklar som är i sämre utförande än förr. Men nu är det ju plastskärmar o grejer så det kanske går på ett ut med dagens cyklar?
    Jag har en crescent Helag som känns som en kvalitetscykel men jag är ju heller ingen expert. Trevlig helg på dig.

    Mvh // PP

    SvaraRadera