torsdag 3 november 2022

Lazy Maddafackers

Veckan spaning:

På min kvälls-kvistiga motionsrunda noterade jag ett antal barn som sprang runt och gjorde "bus eller godis" i olika bostadsområden. Eller sprang o sprang, de åkte runt bland villorna medelst elsparkcykel! Inte nog med att snorungarna tigger ihop godiset gratis, de ska heller inte bränna kalorierna på rundan de tar! Nej jag är ingen bitter man som tyckte att det var bättre på "min tid" Halloween var inte ens uppfunnet i Sverige då. Vi fick istället på liknande vis klä ut oss till påskakärringar som gjorde samma tiggerivals som dagens ungdomar men vi gjorde det åtminstone till fots. 


Som väldigt ung kunde man  tjäna egna pengar om man var lite aktiv. Vi plockade vilda blommor som vi band små buketter av och sprang runt i hyreshusen och sålde. Därefter direkt ner till Tobak och köpte godis. Jag lärde mig baka rulltårtor och sprang runt i villakvarteret och sålde. Fick stamkunder som älskade dem! Jo jag var en djäkel på rulltårta, de blev hur biffiga som helst om man överdoserade med bakpulver och elvispade äggen till en fluffig massa. Mindre imponerad var min mor som ständigt suckade över ett uppställt kök och hade back på varor i skafferiet när hon själv skulle baka.

Sweden Rock firar 30år jubileum nästa år och jag har köpt mig en 3 dagarsbiljett. Jag kan tyvärr inte skryta med att ha varit där varje år men ett stort antal gånger har det blivit. Jag ser fram emot nästa sommar och hoppas på hyggligt väder. Iron Maiden som ett stort dragplåster fast de såg jag på Ullevi för 10 år sedan och lite kul att se dem igen. Jag har till mina föräldrars förtret hårdrock och metal i blodet. Det började när jag var i 13-14 års åldern med att jag blev förtjust i Thin Lizzy och jag hade 14 LP-skivor av dem. Jag köpte en skiva i London och en i Paris, lite kul med annorlunda prislappar på omslagen. Ja och på den vägen blev det och de ränderna går aldrig ur. Våndas för när jag sitter på hemmet när grannen ska spela andliga skivor på sin CD och jag drar på med Judas Priest eller Insania Stockholm. Stor risk att jag blir illa ansedd eller vräkt i värsta fall, men det kan det vara värt. Jag har ändå kapital nog att be dem fara åt helvete!

Jo lite bitter är jag nog trots allt. Jag tog mig en cykeltur på några timmar och närmare fem mil. Jag är i kanonform och dagen innan hade jag fincyklat ett par mil mest för skojs skull. När jag på denna rundan passerar 4 mil så börjar mitt ena knä att balla ur. Inget mekaniskt utan mer åt led/senor hållet. Jag höll knappt på att ta mig hem. Jag fick vissa partier helt enkelt gå. Det var inga problem men att trampa gick inte. Ja man får väl acceptera att överansträngningar kommer lättar när man blir äldre. Lite vila från cykling några daga sedan ska det nog vara bra.

Senaste noteringen är från jobbet. Oroväckande många, ursäkta uttrycket, skiter i att tvätta händerna efter toalettbesök. Jag ser det flera gånger i veckan. Just på dessa toaletter finns det nämligen inga handfat inne på toaletten, de står utanför Därför kan man notera detta beteende när man kommer och går till toaletten. Jag tycker själv det är ett vidrigt uppförande. Spelar ingen roll om du gjort ettan eller tvåan. Du tar ju i dörrhandtag och petar på spolknapp, tror du inte att det finns bakterier där? Jag noterar också att detta inte är könsrelaterat. Det är lika ofta kvinnor som män som beter sig så här. Det borde fan sitta i ryggmärgen hos en människa att tvätta händerna efter ett toalettbesök! PUNKT. 

Lite go musik så här när veckan börjar närma sig slutet:

https://www.youtube.com/watch?v=jPADpro9YfY&list=PLM1NrO7Iex2Z-1Y8SQctV7oThE9UDZ9Fl&index=2


 Mvh // PP


5 kommentarer:

 1. Håller SÅ med dig om att det är VIDRIGT att inte tvätta händerna efter toalettbesök! Jag kämpar med en 15-åring här hemma. Till och med om hen går upp på natten så smyglyssnar jag och skriker "TVÄTTA HÄNDERNA" om jag inte hör kranen spola ordentligt. Fast en kompis till mig är ännu värre. Hon brukar ibland ställa sig utanför herrarnas på krogen och påpeka handtvättningens vikt när hon inte hör en kran spola...Det är lite kul tycker jag.

  BÄTTRE HYGIEN ÅT FOLKET!

  //Louise

  Ps: Hoppas knäet blir bättre!

  SvaraRadera
 2. Just ja, håller med om lata snorungar på Halloween också. Av påskkärringarna fick man åtminstone ett påskkort! Sedan kunde man fördela godismängden efter hur mycket ansträngning de lagt ner på kortet... He he.

  SvaraRadera
 3. Hej Louise.
  Ja men då är vi åtminstone två föräldrar som uppfostrat våra barn med att det ska vara naturligt att tvätta händerna efter toa. Som vuxen borde man ha bättre omdöme men håller med om att det brister hos många. Cool kompis! Hälsa att hon är helt rätt ute.
  Jo knäet verkar vara tillbaka och läkt. Testade 15km i går kväll och hade inga känningar.
  Jo lite motprestation är väl inte helt fel, att bara åka runt och få godiset nerstoppat i halsen känns väl sådär....

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 4. Det där med att klä ut sig till Påskkärring kommer jag ihåg. Har någon rolig bild på mig själv där mamma har lagt make up :) Vi samlade pantflaskor när jag var barn. Det fanns i princip bara glasflaskor då. Å så köpte vi godis för pengarna. Det kunde man göra nästan året runt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Jo jag har också ett foto på när jag och en kompis är utklädda och ska ut på "uppdrag" som påskakärringar. Nuförtiden är nog denna tradition helt inställd. Fanns även ett knep till om man var superfattig. Leta tappade mynt under gallren i telefonkioskerna. Men det är också nerlagt med dessa telefon bås, nuförtiden har alla mobiler.

   Mvh // PP

   Radera