onsdag 8 januari 2020

Försök till blåsning?Om någonting verkar för bra för att vara sant...så är det troligen just det. Idag har jag haft besök och sedan lunchat ute och då är mobilen inte med. Under dessa timmar har jag tre gånger blivit uppringd av ett företag som heter Volvo Car NSC Holding. Vid en första anblick tänkte jag inte så mycket på det utan tänkte att de får väl ringa upp igen men det var en liten detalj som fick mig att reagera. Nämligen att bokstaven s fattades i Volvo cars. Jag gogglade lite snabbt på detta och fann att allting verkade mysko. Ordföranden var även ordförande i 13 andra bolag samt styrelseledamot i 19st. ALLA dessa bolag hette någonting med Volvo car xxxxx  inblandat. Det var Holding och Real estate och lite andra former av namn, Jag sökte vidare och hittade även att bolagen för det mesta knappt hade någon omsättning eller vinst. Avregistredad moms och avregistrerat F-skattebevis. Jag kan inte speciellt mycket om bolagsformer men allting känndes skumt och jag tänker att det finns många där ute i bloggvärlden som är duktiga på att gräva och undersöka sådana saker. Skulle vara kul att höra era åsikter om detta. Om de ringer mig igen så ska jag försöka ta reda på lite mer fakta vad det är de egentligen vill men troligen försöka få mig att investera i något obskyrt där vinschanserna är enorma men i slutändan är du en förlorare. Man spelar på folks girighet/dumhet.


Någon annan som råkat ut för detta eller liknande bolag?

6 kommentarer:

 1. Det finna så sjukt många bondfångare där ute alltså och vi får nog tyvärr vänja oss vid att de kommer bli fler och fler i takt med att kontanter fasas ut. De kriminella kommer bli tvungna att leta nya sätt att tjäna pengar.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 2. Aktiepappa har rätt, släng telefonen ;) Jag svarar aldrig om det inte står ett namn från min telefonlista :) Vill de nånting kan de skicka mail eller brev.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nu vet jagbintenom jag förespråkar att man ska slänga telefonen men jag tycker såklart att du har rätt i att jag har rätt ;).


   Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

   Radera
  2. Tack för era svar AP och Två månadslöner.
   Nej idag är det ingen som har ringt upp och det har säkert sin förklaring..
   Helst ska det gå snabbt så folk inte riktigt hinner med att fatta rätt beslut,och ha tid att kola upp saker o ting, tur då att man ändå har hygglig erfarenhet och slipper gå på sådana här nitar.

   Det var värt ett blogginlägg för att varna andra.

   Mvh // PP

   Radera
 3. Helt klart ett bluffupplägg. Överlag så är det en gigantisk varningsklocka när folk utger sig från att vara från ett företag som nästan men inte riktigt har samma namn som ett bolag med god renommé. Att bolagsledaren verkar sitta i en massa bolag pekar på att han är målvakt eller bara en utnyttjad identitet. Att bolagen är avregistrerade från moms och F-skatt tyder på att Skatteverket har satt ned foten vid utredning eller att bolagen har varit inaktiva och inte haft någon omsättning.

  https://utbrytningen.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Han och tack för din åsikt.
   Ja men det är väl ungefär de flesta som läser detta landar.
   Har ännu inte fått någonting som pekar på motsatsen.

   Mvh //PP

   Radera