tisdag 18 december 2018

Julen närmar sig med stormsteg och det är dags för ett nytt inlägg. Man skulle kunna tro att jag drabbas av julstress precis som alla andra men så är inte fallet. Jag tror mitt liv är lite speciellt på just det planet. Inte en enda julklapp har inhandlats, inte en enda! Vi avskaffade klappköpandet för några år sedan. visst är det roligt att få ge (och få) små presenter men det är lätt att det går till överdrift och att själva firandet ihop med familjen som skulle vara det centrala blir istället det perifiria. Sen kan jag ju personligen tycka att det var roligare att fira när barnen var små även om det numera finns flera barnbarn med i bilden.


December månad har varit en av mina sämsta aktieköpmånader någonsin. Det har bara blivit ett enda köp. Jag har prioriterat avbetalning på bilen och sedan fick nog rätt många en obehaglig överraskning när Avanza plötsligt bestämde sig för att ett antal bolag inte var solventa nog för att ingå i superlånet. Själv drabbades jag i min preffportfölj-Sommarstugan. Visserligen hade jag låg belåning på två procent som jag kunde betala av för att slippa den höjning som annars hade inträffat just idag. Men det är pengar som egentligen skulle gått till nya aktieinköp som nu brinner inne. Det kommer naturligvis ändå att bli en liten slatt med inköp när lönen kommer på fredag, lagom och lämpligt för att se om riksbanken tänker höja styrräntan och om aktiekurerna påverkas negativt, hoppas kan man ju alltid....att priset på aktierna sjunker alltså.


Två böcker om ekonomi/börs har jag avverkat denna månaden. Jag kan avslöja redan nu att den ena var "Simma med hajar" som för övrigt också var den mest intressanta men det kommer som vanligt ett eget inlägg om detta och matchande bokomslag med minirecention under bokfliken.


Snart är det också dags för årsavstämning och det ser jag fram emot att få redovisa men först ska det ju firas jul och trots att klappar ej längre ingår så finns det mycket annat att glädjas över!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar