måndag 24 augusti 2020

Sexy-Lexi del 5

 Sexy- Lexi eller Det här visste du inte del 5 är en fortsättning på bygget av mitt egenhändigt ihopsnickrade företagslexikon kallat sexy-lexi. Allt finns samlat under Sexy-Lexifliken här på bloggen.

Dagens tillskott är som följer:

Addtech Flashigt namn som antyder om ett relativt ungt bolag men faktum är att det grundades redan 1906 men då under namnet Bergman & Beving. Grundarna Arvid Bergman och Fritz Beving importerade tekniska produkter från Tyskland främst vatten och elmätare och automatiska vågar. 2001 föds Addtech som då expanderat kraftigt och 1976 blev man ett noterat bolag.

Alfa laval  Ett av Sveriges äldsta företag, bildades redan 1883 av uppfinnaren av separatorn Gustaf de Laval och hans kompanjon Oscar Lamm som bildade bolaget The company AB separator. Man köper 1889 upp Clemens von Bechtolsheims patent på koniska metaldiskar sk. Alfa-discs som ökar separatorns kapacitet mångfalt. 1963 byter man namn till Alfa-Laval. 1991 köper Tetra pak och familjen Rausing Alfa-Laval. Alfa-Laval har en så pass intressant och gedigen historia att den inte låter sig berättas här på ett enkelt vis utan jag hänvisar nyfikna att gå in på deras hemsida och läsa mer.

Ellos = Visserligen inte ett börsnoterat bolag men kanske roligt ändå att veta var namnet kommer ifrån. Ellos grundades 1947 av Olle Blomqvist och Lars Gustavsson. Man tänkte från början registrera bolaget som LO:s (Lars + Olle) men risken att förväxlas med redan existerande  LO (Landsorganisationen) var påtaglig varför man istället valde att skriva namnet som man uttalar bokstäverna och så blev det.

Klövern  2002 Dåvarande IT-bolaget Adcores verksamhet delas upp och Adcore AB namnändras till Klövern AB med inriktning på fastigheter. Gustav Hermelin är VD. Exakt vem som kom med namnförslaget är svårt att få reda på. 2003 bolaget noteras på börsens O-lista. 2011 Hermelin avgår som VD. 2012 Rutger Arnhult blir ny VD i Januari detta år. 2019 har Klövern ett fastighetsbestånd till ett värde av Ca: 52 miljarder bla i New york och Köpenhamn och naturligtvis många fastigheter i Sverige.

NIBE  1952, Grundaren Nils Bernerup:s två första bokstäver i för och efternamn bildar bolagsnamnet. 1989 ombildar man bolaget till NIBE industrier och 16 juni 1997 noteras man på Stockholmsbörsen.

NP3 Bildades 2010 Och Där N:et i namnet står för Norra Sverige och P:et står för Personlig. Siffran 3 kommer från att de var tre stycken som bildade bolaget, Andreas Nelvig, Lars Bäckvall och Rickard Backlund.


2 kommentarer:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slog han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av min kärlek till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
  1) Love Spells
  2) Förlorade kärleksformer
  3) Stoppa skilsmässa
  4) Äktenskapstavlar
  5) Graviditetsförtrollning
  6) Breakup Spells
  7) Dödsförtrollning
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning
  via {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
 2. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881
  ®

  SvaraRadera