måndag 17 augusti 2020

Att aldrig ge upp!

 Att man gör felinvesteringar eller tar obra beslut vid investeringar är någonting som ALLA undantagslöst gör. Den perfekta investeraren finns inte. Inte ens de som är mångmiljonärer/miljardärer kommer undan, alla har de någon gång gjort en mindre bra affär eller tagit ett mindre bra beslut. Det som är viktigt är att du fler gånger har rätt än du har fel brukar man ju säga. Men å andra sidan stämmer det ju inte. Om du satsar stora pengar på fel "häst" kan det stå dig dyrt i många år, en del reser sig aldrig från en sådan smäll. För en småsparare så gäller det att ta bra beslut och en viktig del i framgång är att lära sig av alla andras misstag. Det är en perfekt miljö egentligen, alla misstag är redan gjorda och dokumenterade så  det är upp till dig själv om du vill vara smart och lyssna och lära av andra eller spela korkad narcissist och gå dina egna vägar och trampa på alla minor som finns. Men tyvärr så är man ofta sådan som ung. Man tror att man kan hitta genvägar och många gånger så vill man faktiskt gå sin egen väg, inget fel i det men på börsen kan som sagt stå dig dyrt. Alltså, det finns idag en fantastisk samling böcker om ekonomi och investeringar som man kan lägga som grund innan man börjar investera. Alla fina bloggar och poddar inte att förglömma. De är en guldgruva bara man är redo att ta till sig information och budskap. Videos på tuben kan stimulera och är även det ett bra ställe att hänga på. finns tusentals intressanta videos inte minst så är ju EFN och Nordnet sparpodd riktigt informativa. Så ett gott råd är att ta in mycket information och lägga en plan innan du investerar i aktier eller fonder. Gör du inte det så är risken överhängande att du åker på en riktig smäll helt i onödan. 

Från det ena till det andra så antyder ju rubriken att man aldrig ska ge upp och jag har en riktig pärla till historia som verkligen är ett bevis på att det kan vara mödan värt att kämpa på och aldrig ge upp. Det fanns en snubbe som hette Kàroly Takács som var en jäkel på att skjuta pistol. Han var sergeant i Ungerska armen och tillika medlem i Ungerns skyttelandslag. Han tränade för att vara med i VM i pistolskytte. Tyvärr så råkar han ut för en otäck olycka då en handgranat exploderade och fördärvade hans högra hand. Historien hade kunnat ta slut här för 28 årige Károly men han var en synnerligen målmedveten man så efter konvalescenstiden så började han  träna upp sin vänstra hand istället (Jag vet inte, hittar ingen fakta på det, om han också var tvungen att byta skytteöga, det är troligen olika för vänste och högerskyttar). 10år senare och helt på egen hand hade han tränat upp sin vänsta hand i skytte att han deltog vid de olympiska spelen i London 1948. Han tog inte bara olympiskt guld han satte nytt olympiskt poängrekord med 580p! Inte nog med det. 1952 var det dags för OS igen denna gång gick spelen i Helsingfors. Herr Tacács gjorde ånyo en bragd och plockade hem guldmedaljen med 579p. En bedrift som är någonting utöver det vanliga. Han är inskriven i världshistorien för evigt och det var hans envisa och beslutsamma sinnelag som tog honom dit. Han gav aldrig upp.

Man tycker nog lite till mans att man är beslutsam och målmedveten när det gäller investeringar. Det är inte när allting går plus och börsyran fortsätter som det är tungt att investera, då kan man ju nästan satsa på vilken skitaktie som helst och bli en vinnare. Nej det är när de svarta rubrikerna pryder förstasidan på kvällstidningarna. När man ser att innehavet sjunker 30-40% i värde som man förbannar sig själv att man över huvud taget är investerad på börsen. Det är också då dina investeraregenskaper blottas. Pallar du trycket eller säljer du i panik? Sover du gott om nätterna? Kommer börsen någonsin att vända upp igen? Ja som långsiktig utdelningsinvesterare så tycker jag att det är lättare att hålla fast vid min lagda plan. Det gäller bara att hålla ut att vara målmedveten och fortsätta sitt sparande och sitt investerande. Det gäller att vara lika beslutsam som Károly Takács.

( På bilden, inte Károlys pistol eller hand men väl en som skjuter med vänster hand)


Mvh // PP

4 kommentarer:

 1. "Det gäller att vara lika beslutsam som Károly Takács." There is no Alternative. Tack för inspirationen!

  Mvh,

  Atlas

  Atlasinvesto@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slog han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av min kärlek till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Hej Atlas.
  Ja uthållighet har visat sig var ett framgångsrecept. Time in the market!
  Fortsätter du på din inslagna plan så kommer du att tillhöra de som kan göra fantastiska val i livet för att pengar inte är ett problem :-)

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 3. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881
  ®

  SvaraRadera