tisdag 7 juli 2020

Vi får inte plats...


Av en händelse, troligen för att det fanns tid till det, så tittade jag på Svt och ett program som heter drottningen av Versailles. I stora drag handlar det om en multimiljardär som vars hustru tycker att det nuvarande huset på 2400 m2 är för litet och ska bygga ett nytt lite större. Smaka på det, 2400 m2! Jag skulle tippa på att de flesta som bor i en villa större än 200 m2 tycker att det finns plats nog. Eller hur tänker man då, är det grejerna som inte får plats? För med 2400 m2 och då tillhörande 17st toaletter borde det också finnas ett o annat rum att kunna klämma in sig i. Blir man dum i huvudet bara för att man är stormrik? Nej naturligtvis inte, man får bara andra perspektiv. Man gör saker för att man kan, man har råd helt enkelt, något en fattig arbetare har svårt för att till fullo förstå. Men nu skulle det alltså byggas nytt. 30 toaletter planerade. Jag vet inte men är man mycket mer akut skitnödig för att man bor i ett större hus i Florida? Hur långt är det ok att det är till en toalett, vad är maxavståndet det får vara? Nej kan man inte hålla sig så kan man inte. Inkontinens lär ju vara ett helvete.
En kommentar från hustrun i familjen när de besöker det pågående nybygget, -Vi planerade inte att det skulle bli Amerikas största privatbostad, det bara blev så....
10 st kök! Vad fan ska man med 10 st kök till? Naturligtvis så sparar man inte på någonting utan ser till att ha allt man tror man behöver. 8400 m2 blir den nya huset på. Eller skulle blivit...sedan kom krisen, bankkrisen. Husbygget stannade av och blev sedermera till salut. Jag orkade inte se hela programmet och vet inte hur det slutade men det får mig att reflektera på flera saker bla det där med att du inte blir lyckligare av att ha fem bilar än att ha en eller två på sin höjd. Jag tror också att det har någonting med kukmätning miljardärer emellan att göra. Man kan skryta med att man har störst eller mest av någonting. 

Får mig osökt att tänka på tuppfäktningen mellan Roman Abramovich och Kalif bin zaved Al Nahyan.
Roman, som bla äger fotbollslaget Chelsea FC ville visa att han var värst så han tänkte bräcka alla andra och byggde en liten jolle på 162.5 meter för den netta kostnaden av 340 miljoner euro i runda slängar 3.5 miljarder SEK. Kalifen blev sur och beställde en lite större båt, närmare bestämt på 180 meter till en kostnad av 605 miljoner $. -Ha!, där fick han allt ,tänkte kalifen. Allt var frid o fröjd innan miljardären Kjell Inge Rökke från Norge bestämde sig för att vara med och undersöka om hans ersättningsgenitalier kunde vara någonting för de stora grabbarnas klubb? Han beställde REV Ocean som håller på att färdigställas och ska vara helklar nästa år. 181.5 meter lyx och forskning. Två helikoptrar är den bestyckad med. Runt 500 miljoner $ räknar man med. Mycket billigare än Kalifens livbåt men han lyxutrustade å andra sidan sin vilket inte norrbaggen gjorde.
Blir man lyckligare om man har en båt på 160 meter istället för en på 120 meter? Nej naturligtvis inte, det handlar om att man har råd och kan, prestige och kunna skryta med att man har störst eller längst, man får sitt ego mättat. Det har ingenting med lycka i ordets rätta bemärkelse att göra

Själv tänker jag ta en tredagars kanottur nästa vecka då min semester har börjat. Det skänker mig lycka!

Passar på att önska alla bloggare och läsare en riktigt skön semester, Inte säker på om det blir så många blogginlägg från Procentpanik under sommaren, vi får väl se.....


9 kommentarer:

 1. Så fort man köper en sak (en båt på 4m eller 180m t ex) så tillkommer arbete (om man inte lejer folk för det) och övriga underhållskostnader. Detta förutom inköpspriset som har en alternativkostnad då pengarna kunde ha investerats, men nu i stället har avskrivningar.

  Har ingen aning men en 180m båt måste ha flera tiotals personer som bara tar hand om båten, både vid kaj och under färd.

  Detta gör att jag numera är väldigt försiktig innan jag köper någon sådan vara och känner att jag verkligen måste ha glädje av den och nyttja den frekvent. Annars är hyra bättre; Jag kommer därför inte köpa sommarställe.

  PS Även jag vill dock ha 2 st bilar (vardag + något gammalt) och liten plast-eka när jag blir pensionär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slog han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av min kärlek till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) Förlorade kärleksformer
   3) Stoppa skilsmässa
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Dödsförtrollning
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Hej.
  Jo det blir en del extra kostnader man inte tänker på när man köper båt. Jag hade själv båt under många år och det kostar att ligga på topp som de säger. Båttrailern= skatt, försäkring besiktning och reservelar, båten = försäkring, driftkostnader bränsle, reservdelar och underhåll på motor. Nu var ju fiske min hobby men kostnaden var ändå där.
  Nu har jag lite annorlunda perspektiv på fisket och kan visst tänka mig båt igen men inte lika stor.

  Tror jag läste någonstans att Abramovich hade 30 pers anställda för att kunna sköta sin lilla båt, det lär ju ha kostat en del men å andra sidan, han hade råd med det.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte att dokumentären var riktigt bra och om jag ej minns fel vann det ett par priser?

  Se nu till att ha en underbar semester och fokusera på att "bara vara".

  Allt gott!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Själv blev jag lätt illamående av att se hur deras nannys tog hand om barnen istället för att de själva gjorde det. Nu är ju säkert en sådan film vinklad men det kändes så fel i min värld.
   Ja jag ska passa på att njuta av min semester, det är jag i vart fall bra på :-)

   // PP

   Radera
 4. Den ska jag se! Ha så mysigt på kanotturen!

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja sen den, det är skönt att få lite perspektiv på livet.
   Tack, jag ser fram emot att ut o paddla.

   Mvh // PP

   Radera
 5. Ja, jag kan acceptera det faktum att vissa så kallade Stavehjul är SCAM, för jag har fallit ett offer för några veckor sedan eftersom jag var så angelägen om att få min kärleksman Sjostrome tillbaka, hur vet jag att vissa kärlekstjänster är bedrägeri är detta; när du börjar kommunicera med dem via e-post eller telefon WhatsApp-nummer, och det finns inga bevis för att ditt arbete har utförts antingen genom att visa dig foton av tvärsnitt i deras tempel under förfarandet för kärleksskrivning eller om du ber kärleksstämman säga till dig vad du ska göra hemma, kärlek stavning förfarande måste vara praktiska säga incantation böner också i ditt eget personliga lediga utrymme hemma
  Dr.Oduduwa kärlek stavhjul är verklig eftersom han kommer att berätta för dig hur du gör kärlek stav på egen hand på ditt hem fria utrymme på natten när alla andra sover i ditt hus då Dr.Oduduwa kommer att ge dig instruktioner om hur du gör älskar stavarbete på egen hand utan att störa eller be om mer pengar.
  det här är hur man kan skilja från falska kärlek stavhjul och en riktigt bra fungerande kärlek stavhjul som fungerar bra. Jag upptäcker det här själv och det fungerar för mig efter att jag har sagt någon inkantationsbön i mitt eget hus, Dr.Oduduwa berättar för mig allt som behövde göras. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och inom de närmaste två dagarna fick jag ett telefonsamtal från min ex kärleksman Sjostrome, han återvände tillbaka till mig samma vecka. detta är mycket sant. Jag använde detta tillfälle för att rekommendera Dr.Oduduwa kärlek stavkanal för alla som söker en verklig kärlek stavhjul för att snabbt få tillbaka ex kärlekspartner. (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Observera: e-postkommunikation är bäst, dela inte ditt personliga mobilnummer med någon du inte är säker på än.
  tack alla för att du tog dig tid att läsa och jag önskar er all lycka och lycka till i ditt kärleksförhållande / äktenskap. Gud välsigne dig.

  SvaraRadera
 6. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881
  ®

  SvaraRadera