tisdag 8 januari 2019

Det var en gång...

Det var en gång en fattig bonddräng, raka motsatsen till krösus sork skulle man kunna säga. Han gick i alla fall och funderade, vad är livskvalite?  Det är inte lätt att välja lycka. Han tyckte lönen var money for nothing och eftersom han inte var någon investerarfysiker var det svårt att få ett fermentum vitae.
Han drömde om framtida frihet men en titt i plånboken, där han fick nyttja en lundalupp för att ens hitta en krona, började han att få procentpanik. Han hade verkligen en molekylär ekonomi. Han behövde spara klokt och insåg han att det krävdes långsiktig investering för att få en trygg pension. Han hade aldrig haft någon aktiepappa eller pappa betalar som kunde hjälpa honom, han hade ingen koll på kontot. Det gällde att börja tänka i andra banor. Att lägga upp 10 års planen för att gå från Kronan till miljonen. Han hade bestämt sig att gå från Kneg till deg! Han kontaktade sin bäste vän Egon investor som var en riktig snålgris och minimalistsparare dessutom var han en utdelningssmålänning och bodde nere vid sjön i sin utdelningsstuga
Fattig bonddräng förklarade sitt ärende att han behövde få klirr i kassan.
Du bör, för att få en stabil ekonomi, investera lite mera och skaffa dig frihetsmaskinen sa Egon.
Jo jag har ju haft en del finanstankar och drömmer om 40procent på 20år. Men jag kan inte så mycket om fundamentalanalys.
Men skit i sådant menar Egon, Det är bara sådana där besser1-schmittrar som pysslar med sådant. För att bli en riskminimerare så bör du köra på indexinvesteringar. Bonddräng tvekade, men blir man inte en sådan där aktieoutsider då? Nej, nej nej! Du får mer karaktären av en frilandsportfölj eller utdelningsseglare.
På väg hem från Egon så mötte bonddräng en riktig grazing lady, hon var framtidsfeminist och drev pengabloggen med stor framgång. Bonddräng blev djupt imponerad och startade sin egen atlasinvesto-blogg. De två blev sedemera ett par och flyttade in i onkel toms stuga. Strax utanför i den lilla dammen simmade guldfirren. Tillsammans hade de blivit divident bombers och även skaffat sig en onsdagsfond.  Åren gick och Bonddräng och lady fick många söta barn tillsammans och fick leva drömmen. De döpte dem i tur och ordning till: Marcus, Arne, Slimis, Sparo, Gustav, Petrusko, Daniel, Staffan, Stefan och Irving. 
Det gick bra för alla grabbarna och en av dem blev miljonär innan 30.
Lady och bonddrängs alla investeringar betalade sig till slut för att de våga,vara långsiktig och de skaffade sig en lägenhet på apelsinblomkusten där de levde lyckliga i resten av sina dagar.
Ja så kan det gå när man inte chansar mest utan är lite mer prepper invest.Om du som bloggare är ledsen för att du inte kommit med i denna lilla historia så kan det vara antingen för att jag inte hittat till din blogg eller för att Procentpanik har haft problem (dålig fantasi) med att få in ditt bloggnamn på ett bra vis i historien. Ex. dividend500, jag ber om ursäkt för detta.


Mvh // PP

26 kommentarer:

 1. Hej PP,

  Klass! Klass =)

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att du inte skrev Kass! Kass :-)

   // PP

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förbanna en förälskad älskare.
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Ha ha ha, underbart! Lätt månadens bästa inlägg, alla bloggar.
  Tack för att man fick vara med i den historien.

  Rock on / K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet!
   Alltid kul när man kan glädja andra.

   Radera
 3. Rolig läsning, det tackar jag för! :-)

  // Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod!
   Vem vet, det kanske kommer fler roligheter framöver?

   Radera
 4. Haha, tack för en rolig historia samt omnämnande :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev en histora av det till slut I alla fall.

   Radera
 5. Haha, vilken underbar historia!
  Dessutom nästan helt sann, dessutom härligt att äntligen få en huvudroll ;)
  Mvh Fattigbonddräng

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänka sig att den faktiskt är nästan sann :-)
   Ja huvudrollen var given då ditt bloggnamn passade perfekt för ändamålet.
   Jag tackar så mycket för lånet..

   Radera
 6. Underbar historia, känner igen nästan alla bloggnamnen här!
  Ser att även jag var med på ett hörn! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att du är med på ett hörn och jag tackar för dina vänliga ord.

   Radera
 7. Svar
  1. Ha ha, nästan klockrent, jag fick ju inte in ditt bloggnamn i historien men jag ville ändå få med dig på något sätt. Jag kanske får skriva en historia baserad enbart på din transformation från div500 till div1000 :-)

   Radera
 8. Hehe rolig historia och starkt jobbat att få med så många av oss 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo lite klurigt var det allt, det blir lätt tårta på tårta när många har liknande namn och alla namn syftar ju egentligen på samma sak/mål.
   Tack för din kommentar.

   Radera
 9. Toppenkul läsning :D
  Genomtänkt och välgjort! Som vanligt ;)

  Keep up the good work

  /Guldfirren

  SvaraRadera
 10. Ja lite glädje skadar aldrig att dela med sig av!
  Jag ska försöka "keepa up the good work" :-)

  // PP

  SvaraRadera
 11. Kul att man fick vara med på ett hörn :) . Request: Visst kommer din sammanställning av bloggarnas utdelningar för 2018 i år också?

  SvaraRadera
 12. Hej.
  Ja ditt bloggnamn passade bra in på ett hörn :-)
  Jag tror det är framtida frihet som brukar gör den sammanställningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppsan! Så kan det gå när man litar på minnet ibland. Har sagt till mig själv att sluta "killgissa" då det blivit fel lite väl ofta, även på jobbet...

   Radera
 13. Jätterolig läsning, och det är mycket fint att man blir nämnd. Vi har följt varandra sedan start, och det är fortfarande spännande. Håller med ovanstående om hur detta måste varar årets bästa inlägg.

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, tackar, jo men smicker biter nog lite även på en sådan som mig :-)
   Tack för de fina orden. Ja det är klart att vi fortsätter att följa varandra.

   Radera
 14. Haha, kul och publikfrämjande initiativ.

  Hoppas allt är gott med dig! :)

  SvaraRadera
 15. Ja så kan det gå när inspirationen slår till!
  Tack för din kommentar.

  SvaraRadera