torsdag 14 september 2023

Ny milstolpe

Trots börsens nedgång, räntehöjningar, inflation o annan skit till exempel portföljnedgång så finns det ljusglimtar i investerarlivet. Idag den 14:e september så passerade jag 300 000kr i ackumulerade utdelningar. Att man ser ränta på ränta effekten är allt tydligare. Det blir kortare avstånd tidsmässigt mellan att man når de olika målen. Förut kunde det ta år innan det hände något nu är det snarare månade man räknar. 

På ett vis så känns det nästan synd att jag är i slutet av min investerarresa. Det hade varit roligt att ur den synvinkeln vara 30år igen (med det kapitalet jag har nu) och kunnat fortsätta 10-15 kanske rent av 20 år till för att se var jag hade landat. Vilken slutsumma hade jag lyckats komma upp i? Jag kunde inte låta bli, jag kollade med Avanzas spargenerator och med samma spartakt som hittills hade det blivit en bit över 10 miljoner! 

Och då hade jag varit 50år gammal. Jag gissar att jag hade slutat jobba några år tidigare :-)

Men nu är verkligheten en annan och jag har anpassat mig efter den i så motto att jag får glädjas åt det jag har lyckats med hittills och som sagt 300 000kr i utdelningar är inte fy skam. Kanske kanske lyckas jag med bedriften att 2025 samma år som jag hoppar av från arbetslivet lyckas komma upp i 500 000kr i totala utdelningar. Det hade varit häftigt och någonting att se fram emot. Jag tror inte det är någon omöjlighet faktiskt.

Man ska ju fira sina framsteg men det blir ingen lyxmiddag eller så och 14:e september är en torsdag mitt i veckan så jag gör nog inget speciellt av detta utan blickar istället framåt och håller fokus på slutmålet.


Mvh //PP


7 kommentarer:

 1. Gratiis! Varje 10, 50 eller 100 tkr stolpe som bockas av är en framgång i sig, väl värd att uppmärksamma lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jo man skulle egentligen vara lite bättre på att fira framstegen man gör. :-)

   Mvh // PP

   Radera
 2. Bra jobbat med ackumulerade utdelningen !!

  Brukar tänka så ibland jag med. Den som ändå vore yngre och kunde börjat investera tidigare. Tror det är ganska vanligt bland gamlingar ;) Började själv lite lätt för ca 10 år sedan, drog igång lite hårdare för 8 år sedan men inte ordentligt före 2018 egentligen.

  Även jag är dålig på att fira framsteg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är säkert ett tecken på någon form av ånger att man inte började eller i mitt fall begrep att man faktiskt behöver lite extra kapital när man väl säger upp sig från arbetslivet. Ja du har också gjort en fantastisk resa med ditt investerande.

   Mvh // PP

   Radera
 3. Hej PP och stort grattis.

  Jag som varit med på hela din resa känner lika mycket glädje som lycka när jag får läsa ovan rader. BRA jobb! Keep it up.

  Mvh
  /Cristofer

  SvaraRadera
 4. Tack Cristofer, Det är alltid lika tevligt när du skiver några rader här. Ja delad glädje är dubbel glädje!

  // PP

  SvaraRadera
 5. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

  Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av finansiella tjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

  Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

  Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

  Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

  Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

  Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

  SvaraRadera