onsdag 23 december 2020

En kul (?) julsaga...


Den extremt fetlagda tomten Per"hå hå" Börjeson som alltid haft som devis att man inte ska ha bråttom (om man vill bli rik) blickade nu ut över ett gnistrande snövitt landskap från sin släde. Han pustade förstrött, natten hade inte blivit som han tänkt sig, han hade gjort fel val. Hemma i spiltan stod Balder och Tessla, hans två bästa renar och mumsade på ekologiskt framodlad renlav. Han förbannade sig själv med att istället ha valt ut Eniro och Ratos som sina dragdjur för denna viktiga kväll. De orkade inte flyga lika uthålligt och hade titt som tätt markkontakt. Han hörde ett mummel bakifrån släden, där satt tomtenissarna Petrusko, Stojko, Egon och Irwing och viskade lågmält sinsemellan. Dåligt management tyckte han att han hörde viskas men han lät det bero. Istället så vek han undan fällen och kravlade sig ur släden för att inspektera skadorna. Han hade navigerat ekipaget rätt upp på en stor tallrot och fullständigt krossat den ena meden, släden var helt ur funktion. -Förbannade Holmen! De har avverkat skogen och lämnar stubbarna kvar, idioter!, röt han. Men eftersom Tomten var väl diversifierad så hade han både snöskor och skidor i paketutrymmet längst bak i släden. Han förkastade snöskorna som var inköpta på Zalando och valde istället att snöra på sig skidorna av märket Fischer investment. Nissarna satt storögt kvar i släden, de hade aldrig sett Tomten på ett par laggar förut. De hivade ut en stor säck med paket som Tomten halade upp på ryggen och så bar det iväg ner för sluttningen. Han fick hålla på en bra stund innan han kom in mot staden KÖPing som låg vackert inbäddad i frosthöljt dis. Törstig efter den ansträngande färden sökte han upp en bar som låg precis i utkanten av staden. Han läste på en skylt utanför: Wardags Buffett, endast 89:- dricka ingår. Han stegade in och gick fram till baren och krängde av sig säcken med alla paketen. En stor stark tack! Bartendern höjde avvärjande med bägge händerna. -Sorry i dont speak Swedish match. Tomten som inte var någon hejare på engelska då han redan i ungar år börjat röka vitmossa och skolkat från tomteskolan försökte med swengelska: - jag want an öl, please. Bartenderna fattade ingenting. Tomten pekade på tappkranen och så löste sig situationen. -Ah, ju want a beer. A bear tänkte tomten, jag vill inte ha en björn. Vilket bull-shit, vilken pajjas. Han svepte det första glaset och beställde direkt och XACT två glas till innan han var nöjd. -Nice beard you got sa bartendern. Tomten höll upp det sista ölglaset, synade det och tyckte detsamma. Tomten blev rejält rund under fötterna och tänkte att det kanske var DAX att bege sig ut och dela ut alla klapparna men Köping hade han aldrig varit i och hittade dåligt. Han försökte: -Do jo havv anny mapp of diss city? Bartendern: Google map? Sorry no, but i can draw you one Och så tog han fram ett block och ritade upp en karta med vägnamn och allt. Tomten betalde med sitt VISA kort för han gillade på cashback, tackade för sig och gick ut från baren. 

Tomten tog upp det första paketet men till sin förskräckelse så fanns det inget julrim på paketet. Så kan vi inte ha det. Han satte sig på en parkbänk i närheten och började skriva: 

Pengar är alltid bra att ha, Fattigdom det kan du vara utan, se det som en smart present, tjugo aktier i SCA. 

God jul KTM från Tomten.

Tomten skrattade belåtet och tog upp ett nytt paket men även detta saknade rim. Folk är så lata nuförtiden muttrade han. 

För att du ska få mycket bättre ork, och bli lika rik som Krösus sork måste du dels investera och sedan ut o gå, här får du något som hjälper dig, i storlek 42. 

God jul Utdelningssmålänningen önskar C Munger.

Tomten smilade och tyckte att han var riktig fyndig men det var han nog ensam om. Så satt han i över en timme innan han diktat ihop så alla skulle bli nöjda o glada och alla paket hade var sitt rim. Han tog nu upp kartan han fått av bartendern och lunkade bort mot indexgränd 5 som låg närmast och lämnade av ett paket till Aktiepappa. Han smög vidare och på valutagatan lämnade ha ett paket till Snålgrisen och hans familj, jag tror minsann att det var en DVD med Greta gris till barnen och på rimmet stod det: Det är inte lätt att vara ett svin, men du får allt hålla god min, för du är ju egentligen rätt vis och inom några år kan du tända FIRE i din egen spis. 

God jul önskar Mr: Money mustach

I kvarteret räntan bodde Två månadslöner, Pappa betalar, En häst är ingen spargris och miljonär innan 30. De fick alla varsitt paket. Tomten lyckade med konststycket att villa bort sig så han drev planlöst omkring ett tag, A random walk on Wallstreet skulle man kunna säga. Han hittade rätt till slut och trippade fram till Många bäckar små-gatan där Sparo, Besser1, IGMR, 10års planen och AVL bodde. 

Trots att säcken nu blivit betydligt lättare så hade Tomten samtidigt fått ett ordentligt stövelskav på vänster fot. En kort paus skulle sitta fint resonerade han. Ett litet Willys-minilivs som var nattöppet passade perfekt och väl inne så hittade han kyldisken och grabbade tag om en julmust och så gled han vidare bort till lösgodiset som Cloetta tillverkat, tja en påse med tomteskum från samma tillverkare kan väl aldrig skada tänkte han. Ilja B som hyrde butikslokalen av SBB stoppade ner varorna i en pappkasse. Tomten betalade åter igen med sitt betalkort tackade för sig och gick ut. När sockerkicken väl satt in så kände Tomten att livet återvände, det var lite Fermentum vitae över det hela.


Upp med kartan igen och så fortsatte han den sista rundan för kvällen där borta till höger strax bakom mynttorget där både TINA och FOMO hade sina butiker där låg ISK-gränd. Tomten Avanz-erade och började dela ut sina paket till Dividend500, vad är livskvalitet, Trygg pension, Atlas investo och Staffan Ström de var Rika tillsammans skulle man kunna säga. Tomten var nöjd med sitt nattskift och tog upp sin gamla mobil hajfenan Ericsson 310 och beställde en Uber-taxi hem. På vägen hem var han nöjd med att alla kartonger han levererat var gjorda på Korsnäs bruk av svenskt timmer och den sköna rymliga platsen i baksätet på den Volvo XC90 som han nu kunde slumra in i och drömma om den dagen han äntligen skulle få gå i pension vid 110 års ålder. Han hade ju själv aldrig varken sparat eller investerat en enda krona så Tomte han var. Men han hade ju heller inte bråttom att bli rik.....

  

Till alla er som inte fick vara med i denna julsaga, misströsta ej. Det är lite slumpmässigt uttag av alla de bloggvänner och bloggar jag läser och några som var med förra gången jag skrev en liten berättelse kanske inte var med denna gång. Några har varit med två gånger och nästa gång är det säkert din tur. Också en liten disclaimer: Alla eventuella sammanträffanden eller likheter med verkliga personer, namn eller händelser är bara ren slump.

 

God jul på er alla önskar Procentpanik.

 

 


11 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
   1) Love Spells
   2) lösning och botemedel mot all sjukdom
   3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
   4) Äktenskapstavlar
   5) Graviditetsförtrollning
   6) Breakup Spells
   7) Döden
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
   via {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. God Jul PP och tack för en rolig julsaga :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja god jul på dig också Slimis. Kul att du gillade sagan :-)

   Mvh // PP

   Radera
 3. Hej PP!
  Vilken underbar julsaga.
  Skrattade och fnissade flera gånger.

  God Jul på dig!
  Ha en underbar dag.

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Ja viss är den :-) Ja är man lite alert så finns det ju en del underliggande fyndigheter men alla kanske inte förstå eller hittar dem.

   God jul på dig också!

   Mvh // PP

   Radera
 4. Mysig och genomtänkt julsaga! Ser nu fram emot Påsk-krim! :-)

  Mvh Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej o tack.
   Ja vi får väl se när andan faller på nästa gång vad det blir... :-)
   Tack för din kommentar.

   Mvh // PP

   Radera
 5. Nej men!! Bättre sent än aldrig (ska lägga till dig i mitt flöde så jag inte missar dina inlägg!). Så himla rolig grej! Tack för julklappen :-)

  Hoppas du fått en fin start på 2021!

  SvaraRadera
 6. Ha ha, ja men varsågod!

  Mvh // PP

  SvaraRadera