torsdag 1 oktober 2020

S som i september

 Nu är september månad förbi och oktober har börjat. Det har varit en bra månad och portföljen på Avz är på ATH. Inte för att jag bryr mig egentligen, det är vad jag får i utdelningar som räknas. Om portföljen är värd si eller så mycket spelar mindre roll. Men eftersom jag en gång tyckte att det var roligt att följa utvecklingen av portföljvärdet kan jag bara konstatera att jag nått ytterligare en nivå och ett nytt kilometermärke på vägen har passerats. Jag kan även konstatera att jag fått in över 80 000:- i ackumulerade utdelningar. Sweet! 

Jag har handlat aktier för 13 200:- under september och det har blivit i följande bolag: Telia, SEB, Cibus, Castellum och Axfood. Alltså bara påfyllning i befintliga innehav. Sedan är det ju det gamla vanliga med påfyllning i mina fonder DNB global indeks, Spiltan investmentbolag och Robur ny teknik.

För att trigga och dessutom få kunskap på vägen så har jag utmanat en jobbarkompis som är relativt ny på detta med investeringar på en aktiematch. Vi kör med enkla regler och max 5000kr får investeras i max fem olika bolag. vi får välja från vilken lista vi vill men eftersom vi bägge är analytiska och defensiva så blir det nog bara bolag från M och L-listan som till slut kommer upp. Vi får köpa och sälja som vi vill. Vi har inte i förväg sagt någonting om vilka bolag vi kommer att välja och vi kommer nog att hemlighålla mycket innan vår lilla tävling är över några dagar innan jul 2020. Vinnaren är den som har mest pengar när tävlingen är avslutad. Förloraren, alltså hen, får bjuda mig på valfri pizza! Om jag är säker på att vinna? Egentligen inte men jag har fördelen av att ha hållit på några år och lärt mig mycket men man ska aldrig underskatta en noob. Diskussion om att vi skulle ha störst procentuell utveckling istället för mest pengar som mätsnöre diskuterades men min utmanare ville ha "skin in the game" annars var det inte så mycket värt. Så från och med 09.00 idag den 1:e oktober sä är det game on!

Nu hoppas jag naturligtvis att alla läsare av bloggen kommer att hålla på och heja på mig?

Mest av allt så vill jag naturligtvis att hen får lära sig massor på denna korta resa. Riskanalys, börspsykologi och hur man tänker och känner under press. Hur sinnessjuk börsen stundtals kan vara är bra erfarenhet att skaffa sig.

Kan jag få in en Capricosa med bacon tack............
7 kommentarer:

  1. Så ni kör egen variant av den legendariska Börs-SM eller Aktie-SM som det också hette tidigare. Verkar numera vara avsomnat. Vinnarna var väl alltid de som köpt högvolatila små eller extremt små bolag och fick en utveckling om 300%-500% på några månader.
    På senare år fick även den som gjort sämst affär/den som förlorat mest någon form av pris, för det var ju någon som kom på att det var ju den positionen som gjorde vinnaren i blankningsligan.

    Antar att tex Nordnets funktion shareville där man kan göra motsvarande har övertagit tävligsmomentet och jämförsemöjligheterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej.
      Ja vi kör en egen variant kan man säga men på riktigt, inget fejk med virtuella pengar. På tal om börs-SM, såg att Aftonbladet kommer att hålla en sådan aktietävling med flera kända o halvkända personer som dragplåster. Är det för att locka folk att investera?

      Mvh // PP

      Radera
    2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
      1) Love Spells
      2) Förlorade kärleksformer
      3) Stoppa skilsmässa
      4) Äktenskapstavlar
      5) Graviditetsförtrollning
      6) Breakup Spells
      7) Döden
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
      via {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Radera
  2. Hoppas på en uppdatering i jul (när det är slut) om hur det gått för både dig och din kollega :) Kul grej! // MVH VGI

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo men det är klart att det blir en uppdatering, oavsett hur det går så måste man ju redovisa..

      Radera
  3. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
    Get $5,500 USD every day, for six months!

    See how it works

    Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
    Make up you mind before applying, straight deal...

    Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
    via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

    We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
    machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
    stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
    buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
    and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
    you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
    services, we are here for you anytime any day.

    Here is our price lists for the ATM CARDS:

    Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
    Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
    Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
    Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
    Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

    make up your mind before applying, straight deal!!!

    The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
    email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
    Whatsapp:::::+31687835881
    ®

    SvaraRadera
  4. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från CHRISTY WALTON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på $ 30 000 som jag begärde. Det här är verkligen en fantastisk nyhet och jag råder alla som behöver riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

    SvaraRadera