tisdag 18 april 2017

Alla puckar i samma kasse!

Påsken kom och så gjorde även kylan. Den svepte ner genom hela Sverige och vi fick kylslaget väder. Inte vad jag önskade mig men eftersom jag har vettiga funktionskläder i mängd spelade det ingen roll, det blev uteaktivitet i alla fall två av de lediga dagarna. Men jag kan inte förneka att Netflix fick gå en del istället för den skiten som gick på tv. Tanken slog mig i går kväll att jag inte tänkt ekonomi/börs en enda sekund denna helgen. Det måste betyda att jag känner mig trygg med mina investeringar. Jag går inte och oroar mig i onödan och hittils har det ju gått bra för mina bolag och utdelningarna har ju trillat in och slår förra året med bred marginal. Det var en underdrift! Årets totala udelningar fullständigt krossar förra årets. Det blir mer än 600% bättre.Att följa investeringsrådet: Lägg inte alla äggen i samma korg är klokt. Man sprider riskerna helt enkelt. Mitt upplägg har varit att dela upp investeringarna i fonder och aktier. För tillfället har jag 60% aktier och 40% fonder. Detta känner jag mig nöjd med. Aktieportföljen är diversifierad och jag har bra spridning på mina fonder. Detta räcker för mig, jag tänker inte överanalysera, det finns det så många andra som gör. Jag vet att det sätt jag valt att investera på är det rätta för mig.
Någon gång så kommer det ett rejält börsras och det ska faktiskt bli intressant att se hur jag reagerar på detta. Kommer jag att paniksälja och drabbas av ångest eller kommer jag lugnt att låta andra stirra runt som yra höns och sköta den biten? Kommer jag att våga köpa mina favoritbolag som planerat när de är 100 kronor billigare och framtiden är mörk och oviss?

Det har trillat in lite utdelningar i mars och april och jag kan nu avslöja att jag inte har återinvesterat en enda krona av dessa. Ja inte i vanliga aktier alltså. Jag har fortsatt att bygga på min preferensaktieportfölj med det trevliga namnet sommarstugan. Dit har alltså all återbäring och delar av mitt månadssparande gått. Men det kommer ett inlägg om detta om någon vecka eller två....

Fram till dess så ska jag njuta av livet som ju går vidare oavsett om jag är på börsen eller inte. Jag har min lilla buffert i sparat kapital utanför börsen och skulle allting försvinna så går mitt liv vidare precis som förut och jag kommer att klara mig bara bra. Det känns också tryggt att veta. Det hade varit fruktansvärt surt men jag hade överlevt.

Brynäs IF är i hockeyfinal om SM-guldet. Motståndare HV-71 och det känns som att det kan gå hur som helst men min tekniska analys av läget är att jag ser Brynäs spela lika bra som 2012 då de vann SM guldet sist. 4 bra femmor och en del spets. Hur spännande som helst! Förlust i första matchen men i kväll är det dags för ny match.2 kommentarer:

 1. Roligt att vi båda fortsätter att jobba på. Själv har jag inget pågående case utan fyller bara på mina innehav. Med utländska aktier + svenska har jag iallfall 11 st bolag, så det får räcka för ett tag. Utdelningarna kommer att uppgå till ca: 3000:- i år, men nästa år blir mer intressant.

  Hoppas att allt är bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Jo det är bara bra med mig och allting rullar på enligt plan både i privatlivet och den ekonomiska biten. Bloggandet är inte lika intensivt men det har lite att göra med det du beskriver i ditt inlägg. Jag fortsätter att investera i redan befintliga innehav och det tar lite tid att fylla på. Inte speciellt intressant för andra om man bara skriver: Fyllt på i befintliga innehav. Det finns inte så mycket nytt att skriva om och långsiktig investering tar tid.
   Kul att du fått fart på dina utdelningar! Och det blir bara bättre och bättre varje år. Jo vi får fortsätta att stötta o peppa varandra :-)

   Radera