fredag 8 juni 2018

SRF 2018

Det finns en stor stund varje år för oss som gillar metal och hårdrock. Sweden rock festival är namnet på denna fantastiska tillställning. Jag har besökt festivalen ett antal år som startade i lilla Olofström för att flyttas till Karlshamn och slutligen till Norje, ett litet samhälle utanför Sölvesborg. Festivalen har växt något enormt och är numera väletablerad och känd i stora delar av Europa. Jag har träffat människor från alla nordiska länder och Estland, Polen, Tyskland, Nederländerna och faktiskt ända från turkiet på denna festival. Den skiljer sig från nästan alla andra. Välorganiserat och bra tillgång på vettiga toaletter samt mat o dryck. Jag har aldrig sett ett enda slagsmål så man känner sig lugn o trygg där. Hög medelålder kan vara en av förklaringarna. Har du aldrig varit där så skulle jag faktiskt rekomendera ett besök. Igår kväll spelade Iron maiden och det var grymt bra. Jag såg dem redan 2007(tror jag) på Ullevi i Göteborg med 55 000 sjungande fans vilket var lite magiskt. Judas Preist såg jag redan 1983 uppe i Stockholm och de var här på festivalen för några år sedan men den spelningen var skit! Nu är de här igen, man hoppas på bättring.
Men inte bara de stora kanonerna kommer dit väldigt manga bra grupper som inte är lika kända spelar och kan göra kanonframträdanden. Flera av mina bästa minnen är från dessa mindre grupper, de ger verkligen järnet!


Har detta med börsen och göra? Troligen inte, om man inte vill vara mikro-ekonom. Kopparbergs cider säljer som smör i solskenet! En o annan ölbryggare gör nog stora leveranser hit Spendrups bla. Nej egentligen vill man bara koppla av och inte tänka på aktier och investeringar under dessa dagar, man vill bara njuta.


Keep on rocking!

5 kommentarer:

 1. Roligt med musik Procentpanik! Jag är en musiknörd och ha en gedigen skivsamling. Givetvis gillar man Maiden, men är faktiskt ett Thin Lizzy fan i hjärta och själ.

  Ha en fin sommar nu

  Gör som jag, koppla bort börsen för semester framöver. Pengarna kommer att trilla in ändå :)

  Mvh VÄL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Helt otroligt! Lizzy är mina absoluta favoriter alla kategorier, jag hade 14 LP skivor med dem bla två jag köpte i London och en jag köpte i Paris. För några år sedan så sålde jag alla mina LP-skivor då de bara stod i mjölkbackar på vinden. Lite sorgligt och vemodigt men musiken finns ju kvar ändå. Någon gång innan jag blir för gammal så ska jag ta en tripp till Dublin och St.Fintan´s Cemetery och lägga en blomma på Lynotts grav :-) Du har så rätt, nu kopplar jag snart bort allt vad börs och ekonomi heter och ska bara njuta av livet!
   Tack, ha du också en fin sommar.

   Radera
 2. "You can do anything you want to do
  It's not wrong what I sing it's true
  You can do anything you want to do
  Do what you want to"

  SvaraRadera
 3. Black Rose var faktiskt min första Lizzy skiva och den som gjorde att jag fick upp öronen för dem. Tack för de stärkande raderna :-)

  SvaraRadera
 4. Min absoluta favoritskiva som jag menar har mest bredd är "Nightlife", den har: blues, rock, lite funk. Den får mig alltid att dra på mungiporna. Jag har lyssnat på Lizzy i ca 20 år, och jag har perioder av och till.

  Skriver ett riktigt inlägg snart igen

  Mvh VÄL

  SvaraRadera