onsdag 23 oktober 2019

Banken blev rånad...

Veckans spaning utspelar sig nattetid i en större svensk stad. Jag är egentligen bara på genomresa och i utsikten från ett bilfönster ser jag en upplyst skylt på ett kontorskomplex. Skylten signalerar att här härbergerar en känd/ökänd bank nämligen DANSKE BANK som det står med versaler. Det komiska är att nedre delen, det vi i småskolan lärde oss att kalla magen på bokataven B, inte längre är upplyst av det invärtes lysröret utan det formar istället bokstaven P. Mina smilreflexer triggas igång och på något sätt är det ändå rätt symptomatiskt att det står DANSKE PANK!

Vi har ju också vår egen stolhet Swedbank men numera säger de flesta likt en freudians felsägning Snedbank. Inte så konstigt med tanke på vilken tvättomat den banken varit. De kanske skulle slå sig ihop med Elektrolux och "Go big or go home!

För några år sedan så hörde jag ett roligt öknamn på försäkringsbolaget Trygg hansa. Det omskrevs till Snygg transa.

Hepp, kort inlägg, troligen det kortaste Procentpanik någonsin presterat, bara en sådan sak är ju värd att minnas :-)

Dustin Hoffman som snygg transa..

4 kommentarer:

 1. Kul när det är slumpen som gör det roligt. Du vet att bank på finska är pankki? https://www.suomenpankki.fi/sv/ Jag kan inte finska annars men tycker det känns bra när det blir rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utd-smålänningen.

   Det var exakt sådana här reaktioner jag hade hoppats på, alltså förslag på andra roliga saker som ditt förslag. Pankki, det ska jag lägga på minnet. Tack för det.

   Mvh // PP

   Radera
 2. Less is more!

  Klockrent inlägg och jag kunde ej undgå att stretcha smilgroparna;)

  Önskar dig allt gott!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofokles.
   Tack,det värmer! Ja ibland lyckas även en blind höna......

   Mvh // PP

   Radera