fredag 28 augusti 2020

Håller prognosen?

 Jag kan ibland bli irriterad på SMHI:s väderprognoser när de inte stämmer ett skit med verkligheten. Ibland lovar man regn, men det kom inte en droppe och ibland är det tvärt om, man lovar fint väder men då börjar att ösregna istället. Mest irriterad blir jag om jag planerat någon inomhusaktivitet för att man lovat regn men att detta sedan uteblir. Tvärt om är inte så farligt för jag har ändå alltid bra kläder med mig fall ifall det blir kasst väder. Ja man ska ju inte lägga någon energi på det man inte kan göra någonting åt och väder är en sådan sak. Dock så kvarstår faktum att SMHI:s prognoser ibland blir fel.

Blir det regn eller blir det sol?

Det är väl ungefär lika illa ställt med prognoser för börsen eller egentligen är det ännu sämre ställt där. För trots all rådande information som finns tillgänglig så kan ett väderomslag gå blixtsnabbt. Solen sken vid börsöppningen men framåt eftermiddagen så regnade det. Jag hade nog blivit galen om jag varit daytrader. Vilken tur då att jag valde att bli långsiktig. Det spelar mindre roll om börsvädret växlar över en dag på några års sikt brukar det spela väldigt liten roll. 

Augusti månad närmar sig slutet och det har varit en bra månad. Jag har investerat 11 150kr denna månaden utdelning ej inräknad men den var rätt skral, bara 500kr från NP3 som naturligtvis återinvesterades. Så totalt har det blivit 11 650kr. Det ger ju lite mer utdelning redan nästa månad men framförallt nästkommande år. Vad investerade jag då i? Ja som vanligt blev det påfyllning i Axfood, Tele2 och så en skvätt Swedbank. Allting flyter på i mitt investeringsNirvana....

Men det finns en sak som stör mig någonting fruktansvärt. Jag har börjat snegla på ett nytt bolag att ta in. Som vanligt så ska det igenom en process i min skalle och så ska det inmundigas diverse ekonomisk information och till slut efter veckor av överväganden så får då vågskålen tippa åt ja eller nej-hållet. Jag kommer inte runt detta och det som fick mitt intresse att vakna var när Petrusko skrev att bolaget skulle bli Sveriges första månadsutdelare. Ja då fattar ni alla som hänger med i nyhets och bloggflödena att det handlar om Cibus NRE. Jag kollade även upp vilka som är ägare och investerare i bolaget och det ser ju bra ut i mina ögon. Att fjärde AP-fonden, Länsförsäkringar, Handelsbanken och både Avanza och Nordnet är inne som ägare känns ju ändå som ett gott betyg. Om alla dessa människor, som har som yrke, att analysera och investera ser något gott i detta bolaget så borde ju jag också kunna göra det. Själva intäkterna från hyresfastigheter som hyrs mestadels av dagligvaruhandel och livsmedelskjedjor känns hyggligt säkert som hyresgäster. Deras intjäning i sin tur är ju stabil. Ta som ex Axxfood och ICA. Alltså borde de inte ha några problem att pynta sina hyreskontrakt. Det är en rörelse som är i stort sett oberörd av Corvidpandemin. Att fastigheternat är spridda även till Finland där Kesko, Tokmanni och S-group är hyresgäster gör ju att bolaget har riskspridit sitt fastighetsägande och det är ju som sagt inga knarkpundare de har som hyresgäster. Hela styrelsen har betydande aktieinnehav och alltså har man "skin in the game" här. Bra! Ännu en liten del som gör att jag kan lägga till ett plus i vågskålen. Helt ärligt så har jag svårt att se några direkta negativa saker med bolaget. Hyresintäkter, driftnetto och förvaltningsresultat ökar från föregående år och ser stabilt ut. Jag tänker att även om bolaget inte gör några jättevinster eller att aktiepriset stadigt tickar på uppåt så har bolaget ändå en stabil intjäning och hellre att mitt investerade kapital bevaras än att det minskar. Som Buffetts regel nummer ett: -Förlora aldrig några pengar...Och så var det det där med utdelningen fast den är egentligen sekundär. Å andra sidan, jag ska inte sticka under stol med att både månadsutdelning och högt DA är intressant dock ej avgörande.

Vid nästa utdelning som ska återinvesteras så köper jag Cibus.

Vad tror ni, är det en bra investering? Kan vara roligt med lite input.


Mvh // PP

5 kommentarer:

  1. Har en post cibus sedan ett år tillbaka ungefär. Kommer köpas mer framöver om inkomsterna tillåter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej.
      Ja för ett år sedan så var Cibus inte ens med på kartan men nu är det högintressant.

      Radera
    2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slog han upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av min kärlek till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att trolla för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
      1) Love Spells
      2) Förlorade kärleksformer
      3) Stoppa skilsmässa
      4) Äktenskapstavlar
      5) Graviditetsförtrollning
      6) Breakup Spells
      7) Dödsförtrollning
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning
      via {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Radera
  2. Hej, jag är NIRA SHALOM, jag är här ute för att sprida de goda nyheterna till hela världen om hur jag fick tillbaka min ex-kärlek. Jag blev galen när min kärlek lämnade mig till en annan tjej förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för Baba Wale da Wiseman, den stora budbäraren, berättade jag mitt problem för Baba Wale om hur min ex-kärlek lämnade mig och också hur jag behövde få jobb i ett mycket stort företag. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärta utan någon biverkning. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det hade gjorts, Under de närmaste två dagarna ringde min kärlek till mig i telefon och sa ledsen för att jag levde mig innan nu och även nästa vecka efter att min kärlek kallade mig till ber om förlåtelse, jag kallades till intervju i mitt önskade företag om jag behövde arbeta som handledare. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen om hur Baba Wale hjälper mig att uppfylla min hjärtebegär. Baba Wale är specialist på all slags förtrollning och god magi. Om du behöver någon form av hjälpkontakter, Baba Wale, på följande e-postadress: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +2348136951551 Viber +2348136951551 Tack mig senare

    SvaraRadera
  3. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
    Get $5,500 USD every day, for six months!

    See how it works

    Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
    Make up you mind before applying, straight deal...

    Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
    via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

    We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
    machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
    stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
    buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
    and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
    you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
    services, we are here for you anytime any day.

    Here is our price lists for the ATM CARDS:

    Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
    Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
    Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
    Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
    Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

    make up your mind before applying, straight deal!!!

    The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
    email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
    Whatsapp:::::+31687835881
    ®

    SvaraRadera